Η Κοινωνία Παρούσα διοργανώνει στις 29/11 διαδικτυακή εκδήλωση για την έμφυλη βία
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Η Κοινωνία Παρούσα διοργανώνει στις 29/11 διαδικτυακή εκδήλωση για την έμφυλη βία

Με την ευκαιρία της 25ης Νοεμβρίου, Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η δημοτική παράταξη Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία και Εκάλη διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Όταν ο πολιτισμός υποχωρεί: Έμφυλη Βία και Κοινωνικές Πρακτικές».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 στις 19:00, με ομιλήτριες:

Την Έλενα Κουντουρά, ευρωβουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με θέμα την έκθεση που κατάρτισε ως εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια του Ε.Κ.: «Αντίκτυπος της Ενδοσυντροφικής Βίας και των Δικαιωμάτων Επιμέλειας στις Γυναίκες και τα Παιδιά.

Την Αγγελική Παπάζογλου, δημοτική σύμβουλο Κηφισιάς, πρόεδρο ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Εκάλη, με θέμα: «Ενδοοικογενειακή βία: Η ευθύνη των τοπικών κοινωνιών και της αυτοδιοίκησης για να αρθεί το πέπλο του εφησυχασμού και της σιωπής».

Την Σοφία Βαγενά, εκπρόσωπο της Αλληλεγγύης Γυναικών Αστυνομικών με θέμα: «Ποιες μορφές βίας κατά των γυναικών εντοπίζονται σε αύξηση εν μέσω πανδημίας και ποιος ο ρόλος της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση αυτών».

Την Μαρία Γκασούκα, ομότιμη καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με θέμα: «Γυναικοκτονία: ένα σεξιστικό, τιμωρητικό έγκλημα».

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Βαγγέλης Παναγιωτουνάκος, δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου «Δημ. Βικέλας» και της Συντονιστικής Επιτροπής της παράταξης Κοινωνία Παρούσα, στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Εκάλη. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στο facebook «Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet