Κινητοποίηση των υγειονομικών υπαλλήλων του ΚΑΤ την Τρίτη 7/4
Κοινωνία

Κινητοποίηση των υγειονομικών υπαλλήλων του ΚΑΤ την Τρίτη 7/4

Με ανακοίνωσή τους οι υγειονομικοί υπάλληλοι του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής (ΓΝΑ) ΚΑΤ καλούν την κυβέρνηση να λάβει περαιτέρω μέτρα για την προστασία αυτών, αλλά και των πολιτών, από την κρίση του «Covid-19».

Παράλληλα, οι υγειονομικοί αποκαλύπτουν στην κοινή γνώμη την πραγματικότητα του καθημερινού αγώνα στον οποίο μετέχουν από την πρώτη γραμμή.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση «οι υγειονομικοί, ο καθένας από το πόστο του, είμαστε στην πρώτη γραμμή για την ανάσχεση της κρίσης του νέου κορωνοϊού. Δουλεύουμε σε αντίξοες συνθήκες, με ανεπαρκέστατα μέτρα προστασίας, με κίνδυνο της υγείας μας. Στο ΚΑΤ, συγκεκριμένα, γίνεται κυριολεκτικά μάχη κάθε μέρα για τις μάσκες και τα αντισηπτικά, ενώ στο ΤΕΠ αγόρασαν μόνοι τους οι εργαζόμενοι τον ειδικό εξοπλισμό».

Στην ίδια ανακοίνωση οι υγειονομικοί υπάλληλοι αναφέρουν ότι «εξαιρετικά ανήσυχοι είμαστε με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, που μας επιτρέπει καραντίνα μόνο 7 ημερών, παρά τα επιστημονικά δεδομένα, μας διενεργεί τεστ για τον ιό μόνο σε βαριά κλινική εικόνα, μας λέει να δουλεύουμε με συμπτώματα απλώς φορώντας τη μάσκα μας. Να θυμίσουμε ότι ακόμα και στο θετικό κρούσμα το οποίο είχαμε στο νοσοκομείο, αρχικά αρνήθηκαν το τεστ!».                                                       

Ότι η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική «κόστους – οφέλους ακόμη και μέσα στην πανδημία» σημειώνουν επίσης οι υπάλληλοι, στην οποία και αποδίδουν τα εξής:

  • Εξοπλισμός με το σταγονόμετρο.
  • Κλίνες ΜΕΘ ακόμα κλειστές στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ είναι χρυσοπληρωμένες στα ιδιωτικά.
  • Το προσωπικό που έρχεται ελάχιστο και αυτό επικουρικό και συμβασιούχοι. Βασίζονται ακόμα στις υποχρεωτικές μετακινήσεις προσωπικού ακόμα και ευπαθών ομάδων.

Επιπροσθέτως, κάνουν λόγο για τη «συλλογική ευθύνη την οποία έχουν τα Σωματεία και οι Ομοσπονδίες τους ώστε καθημερινά να οργανώνουν τη μάχη ενάντια στην προαναφερθείσα πολιτική της κυβέρνησης η οποία εκθέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού».

«Ατομική ευθύνη επικαλείται συνεχώς η κυβέρνηση για να υποβαθμίσει την κρατική ευθύνη, να ρίξει το βάρος της αντιμετώπισης του ιού στις πλάτες του κάθε εργαζόμενου. Τηρούμε ατομική υγιεινή, αλλά δεν κάνουμε πίσω σε όσα πρέπει να κάνει το κράτος» προσθέτουν και συνεχίζουν: «Πατριωτισμό γνήσιο, λαϊκό δείχνουν οι υγειονομικοί που δίνουν με αυταπάρνηση τον αγώνα και  οι χιλιάδες εργαζόμενοι που κάθονται σπίτι αλλά δεν κάθονται σιωπηλοί στο τσάκισμα των δικαιωμάτων τους. Ακριβώς απέναντι στέκονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι που για να σώσουν τα υπερκέρδη τους στερούν αυτή τη δύσκολη ώρα το μεροκάματο, τον μισθό, τη δουλειά. Ακριβώς απέναντι στέκονται οι όμιλοι παραγωγής υλικού και της ιδιωτικής υγείας που αισχροκερδούν την ώρα του θανατικού. Οι δωρεές τους δεν αρκούν για να τους αθωώσουν»

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΓΝΑ ΚΑΤ καλούν την κυβέρνηση, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας, να εφαρμόσει τα εξής μέτρα:

  • Εξασφάλιση των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας. Άμεσα εξοπλισμός όλων των υγειονομικών μονάδων με τα απαιτούμενα υλικά. Έλεγχος και εξασφάλιση αδειών όσων συναδέλφων εκτίθενται ανεξαρτήτως της εκδήλωσης συμπτωμάτων.
  • Άμεση στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων. Χωρίς καμιά καθυστέρηση μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.
  • Άνοιγμα όλων των κλινών ΜΕΘ και πρόσληψη/εκπαίδευση του αναγκαίου αριθμού προσωπικού για τη λειτουργία τους.
  • Μονιμοποίηση των συναδέλφων επικουρικών – Το σύστημα Υγείας «αιμορραγούσε» και πριν την κρίση του κορωνοϊού.
  • Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και των ιδιωτών γιατρών.

Τέλος, οι εν λόγω υπάλληλοι καλούν την Τρίτη 7 Απριλίου και ώρα 12:00 σε «ειδικού τύπου και ειδικού σκοπού» γενική συνέλευση και κινητοποίηση στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου ΚΑΤ με στόχο την ανάδειξη των αιτημάτων τους, ενώ ενημερώνουν ότι αντίστοιχη δράση θα πραγματοποιηθεί σε πολλά εγχώρια νοσοκομεία στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας της υγείας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet