Κοινωνία Παρούσα – Βήματα Μπρος: Αναγκαίο ένα συντονιστικό για θέματα κορωνοϊού στα σχολεία της Κηφισιάς
Κοινωνία

Κοινωνία Παρούσα – Βήματα Μπρος: Αναγκαίο ένα συντονιστικό για θέματα κορωνοϊού στα σχολεία της Κηφισιάς

Απαραίτητη θεωρούν τη συγκρότηση ενός συντονιστικού, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, γονέων και Δήμου, που θα παρακολουθεί την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία σχετικά με την πανδημία, δύο δημοτικές παρατάξεις της Κηφισιάς («Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Εκάλη» και «Βήματα Μπρος»).

Το εν λόγω συντονιστικό, όπως υποστηρίζουν, θα συνεργάζεται με το τοπικό συμβούλιο γιατρών που υπάρχει και θα παρεμβαίνει με συγκεκριμένο πρωτόκολλο αντιμετώπισης. Τον ρόλο αυτό μπορεί να αναλάβει μια διευρυμένη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, με συμμετοχή μελών και της μειοψηφίας, επισημαίνουν επίσης.

Στην κοινή ανακοίνωση των δύο παρατάξεων, την οποία υπογράφουν οι Κατερίνα Παπάζογλου και Μαρία Σεβδαλή, επικεφαλής και δημοτική σύμβουλος αντιστοίχως στην παράταξη Κοινωνία Παρούσα και Παναγιώτης Κανακάκης, επικεφαλής στην παράταξη Βήματα Μπρος, αναφέρουν ότι «όλη η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί καθημερινά τον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοιού να αυξάνεται, ενώ η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί με τις ιώσεις και την εποχική γρίπη να έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους. Η ελληνική οικογένεια, οι γονείς, οι μαθητές και μαθήτριες, αλλά και οι εκπαιδευτικοί, βρίσκονται αντιμέτωποι με τη νέα πραγματικότητα που τους επεφύλασσε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας: σχολεία ανοχύρωτα στην πανδημία, με πολυπληθείς τάξεις, με έναν διαγωνισμό παρωδία για τα μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες), χωρίς τις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και επιπλέον προσωπικού καθαριότητας και χωρίς φυσικά τα απαραίτητα δωρεάν διαγνωστικά τεστ τα οποία επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό».

«Για όλα αυτά τα αυτονόητα που μας απασχολούν όλους, για το κύριο και πρωταρχικό ζήτημα: τη διασφάλιση της υγείας στο σχολείο και στο σπίτι όπου συνοικούν με συγγενείς που ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες, οι μαθητές και μαθήτριες ορισμένων σχολείων του Δήμου μας έδωσαν το “παρών” στις μαθητικές κινητοποιήσεις που έγιναν το διάστημα αυτό» συνεχίζουν οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι και προσθέτουν:  

«Με θλίψη διαπιστώσαμε ότι στη δημόσια συζήτηση επιχειρήθηκε η απαξίωση και σπίλωση των νέων και των γονιών τους που υποστήριζαν τα δίκαια αιτήματά τους. Για άλλη μία φορά, με τιμωρητική διάθεση, ορισμένα συστήματα εξουσίας έδειξαν με το δάκτυλο τη νέα γενιά προσπαθώντας να δημιουργήσουν συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού. Την ώρα αυτή όμως υπάρχει ανάγκη για συνεχή διάλογο, κατανόηση και στήριξη των μαθητών και μαθητριών μας και όχι αναίτιος στιγματισμός και περιθωριοποίησή τους».

Όπως υποστηρίζουν οι δύο παρατάξεις, στον Δήμο Κηφισιάς λειτουργεί το Τοπικό Συμβούλιο Ιατρών. Αναρωτιούνται, λοιπόν, ποια είναι η άποψή του για τα εφαρμοζόμενα μέτρα και εάν έχει καταθέσει άλλες προτάσεις ώστε ο Δήμος να μπορέσει να στηρίξει ουσιαστικά τη σχολική κοινότητα.

Στο πλαίσιο αυτό ρωτούν τη δημοτική αρχή: «Θα πάρει επιτέλους θέση γι’ αυτό καθαυτό το ζήτημα, δηλαδή το πρωτεύον θέμα της υγείας των μαθητών και ευρύτερα της εκπαιδευτικής κοινότητας ή θα περιοριστεί σε μία εκ των υστέρων κατασταλτική στάση όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων Κηφισιάς για την παρουσία υπαλλήλων της Πολιτικής Προστασίας στο 2ο Λύκειο Κηφισιάς; Η παρουσία τους εκεί, συνάδει με τα καθήκοντά τους;».

Και η ανακοίνωση των δύο παρατάξεων καταλήγει:

«Για μας είναι αυτονόητη η στήριξη του δίκαιου αιτήματος των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας για την προστασία της υγείας, όπως αυτό αναδεικνύεται και από τα συνδικαλιστικά όργανα της εκπαιδευτικής κοινότητας και του γονεϊκού κινήματος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet