Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων σε Φιλοθέη, Ψυχικό, Εκάλη
Επιχειρήσεις – Αγορά

Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων σε Φιλοθέη, Ψυχικό, Εκάλη

Αναπροσαρμόζονται, με αναδρομική ισχύ οι αντικειμενικές αξίες συγκεκριμένων περιοχών στη Φιλοθέη, το Ψυχικό, την Εκάλη, τον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, τους Δελφούς και την Τήνο.

Πρόκειται για συγκεκριμένες ζώνες τιμών για τις οποίες υπήρξαν στο παρελθόν ουκ ολίγες προσφυγές ιδιοκτητών, που τελικά δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, επανακαθορίζονται οι τιμές σε συγκεκριμένες ζώνες, συμπαρασύροντας ετσι και τον τρόπο υπολογισμού φόρων που συνδέονται με τα ακίνητα (ΕΝΦΙΑ, φόρος μεταβίβασης κ.ά.).

Σε ορισμένες περιοχές οι μειώσεις ξεκινούν από τα 100 ευρώ και φτάνουν ακόμα και τα 650 ευρώ, ενώ αύξηση καταγράφεται σε 4 περιοχές.

Ειδικότερα, με την απόφαση επανακαθορίζονται οι τιμές στις παρακάτω ζώνες ως εξής:

  • Για τη ζώνη Α’ της Δημοτικής Ενότητας Ψυχικού, του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής σε 3.950 ευρώ, από 4.200 ευρώ προηγουμένως.
  • Για τη ζώνη Β’ της Δημοτικής Ενότητας Ψυχικού, του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών, σε 3.100 ευρώ, από 3.750 ευρώ προηγουμένως.
  • Για τη ζώνη ΣΤ’ της Δημοτικής Ενότητας Ψυχικού, του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής σε 2.800 ευρώ, από 3.250 ευρώ προηγουμένως.
  • Για τη ζώνη Α’ της Δημοτικής Ενότητας Φιλοθέης, του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής σε 3.750 ευρώ, από 4.150 ευρώ προηγουμένως.
  • Για τη ζώνη Β’ της Δημοτικής Ενότητας Φιλοθέης, του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής σε 4.700 ευρώ (αμετάβλητο).
  • Για τη ζώνη Γ’ της Δημοτικής Ενότητας Φιλοθέης, του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής σε 3.300 ευρώ, από 3.550 ευρώ προηγουμένως.
  • Για τη ζώνη Δ’ της Δημοτικής Ενότητας Φιλοθέης, του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής σε 3.350 ευρώ, από 3.200 ευρώ προηγουμένως.
  • Για τη ζώνη Ε’ Εκάλης του Δήμου Κηφισιάς, της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής σε 2.000 ευρώ, από 1.900 ευρώ προηγουμένως.

Για τις προαναφερόμενες περιοχές οι νέες αντικειμενικές αξίες ισχύουν από τις 2 Οκτωβρίου 2019.

Παράλληλα με τη διαδικασία αναθεώρησης των αντικειμενικών αξιών, τιμές ζώνης αναμένεται να αποκτήσουν για πρώτη φορά τουλάχιστον 3.000 περιοχές σε όλη τη χώρα, οι οποίες θα ενταχθούν για πρώτη φορά στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet