Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο «Ανοικτός Καφές στην Κηφισιά: Ιστορίες Επιχειρηματικής Επιτυχίας»
Επιχειρήσεις – Αγορά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο «Ανοικτός Καφές στην Κηφισιά: Ιστορίες Επιχειρηματικής Επιτυχίας»

Η αγαπημένη συνήθεια της δράσης επιχειρηματικότητας «Ανοικτός Καφές στην Κηφισιά: Ιστορίες Επιχειρηματικής Επιτυχίας», πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου και για πρώτη φορά διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom και με ταυτόχρονη δημόσια προβολή στη σελίδα του Δήμου Κηφισιάς στο facebook. Το θέμα της ήταν επίκαιρο «Covid-19 Επιχειρηματικότητα και Ψηφιακές Υπηρεσίες».

Οι καλεσμένοι ομιλητές αναφέρθηκαν στο πώς η πανδημία του κορωνοϊού αλλάζει οικονομία, επιχειρήσεις, αγορά εργασίας και τοπικές κοινωνίες. Η συζήτηση ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό από την αρμόδια αντιδήμαρχο Νίνα-Ασπασία Βλάχου, η οποία αναφέρθηκε επιγραμματικά στις δράσεις επιχειρηματικότητας που πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να υλοποιούνται στο Δήμο Κηφισιάς με πρωτοβουλία του δημάρχου Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου.

Οι παρουσιάσεις των ομιλητών ξεκίνησαν με τον κ. Λέoντα Γαβαλά, ιδρυτή και γενικό διευθυντή της start up εταιρείας «Bespot», της βραβευμένης υπηρεσίας «Location Intelligence & Rewarding». Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή «bespot» για κινητά τηλέφωνα, οι χρήστες μπορούν να ανακαλύψουν rewards και να ανταμείβονται από brands και καταστήματα στα spots που επισκέπτονται, ενώ παράλληλα δίνουν τη γνώμη τους. Η καινοτομία της bespot συμμετέχει επιτυχώς στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού με σκοπό την αποφυγή του συνωστισμού, σημειώνει η διοίκηση. 

Ο κ. Στέφανος Κατσίμπας, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της start up εταιρείας «Myjobnow», ανέπτυξε πως οι επιχειρηματίες εστίασης, λιανικής και ομορφιάς μπορούν να αναζητούν το κατάλληλο προσωπικό, μέσω της εφαρμογής της εταιρείας του. Αναφέρθηκε κυρίως στην αγορά του delivery, η οποία ήταν μία αγορά που άνθησε κατά την περίοδο της πανδημίας και περιέγραψε πως η εταιρεία του ανταποκρίθηκε επιτυχώς.

Η κ. Παρασκευή Φώτη, προϊσταμένη διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Κηφισιάς, αναφέρθηκε στο πως η πανδημία αλλάζει τις τοπικές κοινωνίες και παρουσίασε την εφαρμογή «myKEPlive». Tο «myKEPlive» είναι η νέα πλατφόρμα διαδικτυακής ενημέρωσης και εξυπηρέτησης για τη διεκπεραίωση συγκεκριμένου αιτήματός, μέσω τηλεδιάσκεψης/βιντεοκλήσης, με ραντεβού, από υπαλλήλους των ΚΕΠ για πολίτες και επιχειρήσεις. Ο Δήμος Κηφισιάς ήταν στους πρώτους 38 Δήμους που εντάχθηκαν στη νέα υπηρεσία.

Τέλος, η κ. Αγγελική Παπάζογλου, δημοτική σύμβουλος Κηφισιάς, πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Κηφισιάς, ανέπτυξε τις έμφυλες επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην οικονομία και εργασία. Η κ. Παπάζογλου αναφέρθηκε επίσης στην Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης για την Ενδοοικογενειακή Βία που δημιουργήθηκε στον Δήμο Κηφισιάς κατά την περίοδο της πανδημίας και για την απήχηση που είχε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet