Νέοι του Δήμου Κηφισιάς γίνονται «πρεσβευτές» του προγράμματος κομποστοποίησης – Βίντεο
Κοινωνία

Νέοι του Δήμου Κηφισιάς γίνονται «πρεσβευτές» του προγράμματος κομποστοποίησης – Βίντεο

Η νεολαία  του Δήμου Κηφισιάς ενημερώνεται, ψάχνει και πρωτοστατεί σε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος και βιώσιμης διαχείρισης των οργανικών απορριμμάτων, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Ειδικότερα, μαθήτριες και μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου αποδέχθηκαν την πρόταση του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Γιώργου Σκορδίλη, να μετέχουν σε βίντεο που προβάλλει το πρόγραμμα κομποστοποίησης που εφαρμόζεται τους τελευταίους μήνες στον Δήμο, με αυξανόμενο ενδιαφέρον από τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις.

Οι νέοι παρουσιάζουν, με τον δικό τους τρόπο, το πόσο εύκολο και εφαρμόσιμο είναι να διαχειριστούμε τα φυτικά υπολείμματα των σπιτιών μας και των κήπων μας, μειώνοντας έτσι σημαντικά τις ποσότητες των απορριμμάτων μας και αξιοποιώντας μέρος αυτών για την παραγωγή  εδαφοβελτιωτικού λιπάσματος.

«Ο Δήμος Κηφισιάς, υπεύθυνα και συστηματικά, διεκδικεί κάθε πηγή χρηματοδότησης που θα μπορούσε να ενισχύσει το πρόγραμμα κομποστοποίησης που εφαρμόζεται στην επικράτειά του» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη έχει καταθέσει πρόταση  με τίτλο «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ» ύψους  3.095.427 ευρώ για την ανάπτυξη δράσεων στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων και συγκεκριμένα στη διαχείριση ενός νέου ρεύματος συλλογής των βιοαποβλήτων.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet