Πρόστιμο 2.000 ευρώ και κλείσιμο για 15 μέρες σε κατάστημα της Κηφισιάς
Επιχειρήσεις – Αγορά

Πρόστιμο 2.000 ευρώ και κλείσιμο για 15 μέρες σε κατάστημα της Κηφισιάς

Σε επιχείρηση ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στις 25/6/2020, μετά από αιτήματα του Α.Τ. Κηφισιάς και του Δήμου Κηφισιάς, από μικτό κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην οδό Δροσίνη του παραδοσιακού κέντρου της Κηφισιάς, διαπιστώθηκε παράβαση που αφορούσε στη μη τήρηση των κανόνων αποφυγής συνωστισμού και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα.

Συγκεκριμένα, ανεστάλη η λειτουργία της επιχείρησης για 15 ημέρες και επιβλήθηκε πρόστιμο  ύψους 2.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο κατάστημα παραμένει κλειστό από χθες καθώς, σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι επιχειρήσεις που διαπιστώνεται ότι δεν τηρούν τα μέτρα «σφραγίζονται» άμεσα.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς έκανε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα συστάσεις στους υπεύθυνους του καταστήματος και στους θαμώνες.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς θα παρακολουθούν στενά τη τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων με την επαναλειτουργία του καταστήματος και εάν χρειαστεί θα εφαρμοστούν οι  διατάξεις του νόμου.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, στις 13/6/2020, με σχετικό έγγραφό του προς το Συμβούλιο της Κοινότητας Κηφισιάς, είχε αναφερθεί στη λειτουργία του εν λόγω καταστήματος η οποία προκαλεί συνωστισμό εκατοντάδων θαμώνων και ηχορύπανση, με αποτέλεσμα τις διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας. Στο συγκεκριμένο έγγραφο είχε ζητήσει από το Συμβούλιο την ανάκληση της άδειας παράτασης χρήσης μουσικής που είχε εγκριθεί πριν έναν χρόνο και τον ορισμό νέου μειωμένου ωραρίου για χρήση μουσικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet