Πρόταση Κ. Καραλή για ονομασία του σχολικού έτους 2018-19 σε «Παύλος Μελάς»
Κοινωνία

Πρόταση Κ. Καραλή για ονομασία του σχολικού έτους 2018-19 σε «Παύλος Μελάς»

Πρόταση για ονομασία του σχολικού έτους 2018-2019 σε σχολικό έτος «Παύλος Μελάς» κάνει η δημοτική σύμβουλος Κηφισιάς, πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Κατερίνα Καραλή.

Συγκεκριμένα, στην πρότασή της η κ. Καραλή επισημαίνει τα εξής:

Είμαστε δημότες και κάτοικοι ενός Δήμου με μεγάλη Ιστορία.

Η Νέα Ερυθραία μας δημιούργημα των Μικρασιατών της χερσονήσου της Ερυθραίας και η Κηφισιά μας κοιτίδα του πολιτισμού και της ιστορίας της Ελλάδας μας από τα αρχαία κιόλας χρόνια.

Ένας από τους ήρωες της πόλης μας, είναι και ο Παύλος Μελάς, στο επίκεντρο της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

Στη Μακεδονία μας, όπως είναι γνωστό σε όλους μας, μεταξύ 1878 και 1913, δόθηκαν εκατοντάδες μάχες για το ποιος θα επικρατήσει ανάμεσα στα γειτονικά κράτη.

Πολλοί Έλληνες, στρατιωτικοί αλλά και απλοί άνθρωποι, έχασαν τη ζωή τους στις μάχες αυτές. Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους μακεδονομάχους καταλαμβάνει αναμφίβολα ο Παύλος Μελάς, ο τραγικός θάνατος του οποίου αφύπνισε το Πανελλήνιο και αύξησε κατά πολύ τη διάθεση συμμετοχής στον αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Στην οδό Τατοΐου βρίσκεται το σπίτι του από εκεί που ξεκίνησε για το τελευταίο του ταξίδι.

Δυστυχώς οι μαθητές μας και όχι μόνο δεν το γνωρίζουν και μάλιστα σε μια εκδρομή του σχολείου μας μαθητές ρωτούσαν γιατί μπροστά σε αυτό το σπίτι στην εξώπορτα υπάρχει ελληνική σημαία…

Ως δασκάλα, μέλος του Σωματείου «Φίλοι του Παύλου Μελά – Μίκης Ζέζας» και πρόεδρος της Παιδείας του Δήμου Κηφισιάς προτείνω το σχολικό έτος 2018-2019 να ονομαστεί Σχολικό Έτος «Παύλος Μελάς» και από την πλευρά όλων των σχολικών βαθμίδων να γίνει προετοιμασία, ώστε στο πλαίσιο της επόμενης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, τον Μάιο του 2019, να παρουσιάσουν τα σχολεία σε εκδήλωση φωτογραφικό υλικό, ποιήματα, κείμενα, τραγούδια, χορούς, θεατρικά κ.ά.

Η πρόεδρος της ΔΕΠ

Κατερίνα Καραλή

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet