Σε επιφυλακή ο Δήμος Κηφισιάς για τον «Ιανό»
Κοινωνία

Σε επιφυλακή ο Δήμος Κηφισιάς για τον «Ιανό»

Λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχές & καταιγίδες – ισχυρούς ανέμους) σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την ΕΜΥ, ο Δήμος Κηφισιάς θα βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα με 24ωρη επιφυλακή προσωπικού τις επόμενες ημέρες.

Τρεις είναι οι σημαντικές οδηγίες-επισημάνσεις-προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρήσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.

Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

Μη διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή.

Ακόμη, ο Δήμος Κηφισιάς συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να:

  • Βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια εντός των χώρων της οικίας τους δεν είναι φραγμένα.
  • Βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση και τη στάθμευση των αυτοκινήτων κάτω από μεγάλα δέντρα.

Όπως ενημερώνει η διοίκηση, συνεχίζεται ο προληπτικός καθαρισμός των 7.500 φρεατίων ομβρίων υδάτων που έχει ξεκινήσει τον Ιούλιο και θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς. Σκοπός η αποφυγή τυχόν πλημμυρικών φαινομένων. Οι καθαρισμοί επαναλαμβάνονται σε σημεία όπου τα ξερά φύλλα, που πέφτουν στους δρόμους λόγω φθινοπώρου με τον αέρα και τη βροχόπτωση παρασύρονται στα φρεάτια.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για παροχή βοήθειας, οποιασδήποτε πληροφορίας ή αναφοράς καλέστε στον τηλ. αριθμό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς: 210 6228335.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet