Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Προτεραιότητά μας η αλληλεγγύη» του Δήμου Κηφισιάς
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Προτεραιότητά μας η αλληλεγγύη» του Δήμου Κηφισιάς

Με απόφαση του δημάρχου Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου, η διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα», από το πρώτο κύμα της υγειονομικής κρίσης COVID-19, δημιούργησαν έναν ειδικό μηχανισμό για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του ιού.

Ο μηχανισμός αυτός αφορά:  α) στην τηλεφωνική καταγραφή  αιτημάτων των κατοίκων του Δήμου γενικά, καθώς και των απόρων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν β) στην διεκπεραίωση των αιτημάτων από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς και από τις δομές του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα» (Κοινωνικό Συσσίτιο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο κτλ ).

Το πρόγραμμα εξυπηρετεί αιτήματα πολιτών όπως: φαρμακευτική περίθαλψη και παροχή ειδών πρώτης, συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες, παραλαβή αιτήσεων-παράδοση πιστοποιητικών που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ, κάθε άλλη εργασία συναφή με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.

Το πρόγραμμα λειτουργεί ανελλιπώς από 18/3/20 μέχρι και σήμερα, ενώ το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται αυξητικές τάσεις των αιτημάτων των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν στη διάθεση τους:

Τον ιστότοπο: https://menoumespiti.kifissia.gr/ 

Τις  4 τηλεφωνικές γραμμές: 210 8080108, 210 8018021 (Κηφισιά),  210 6205006, 210 8071263 (Νέα Ερυθραία, Εκάλη), ώρες 8.00 έως 16.00

Τα emails: [email protected][email protected]

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet