Τα «μεγάλα παιδιά» των ΚΑΠΗ Δήμου Κηφισιάς γιόρτασαν την… Τρίτη Ηλικία
Κοινωνία

Τα «μεγάλα παιδιά» των ΚΑΠΗ Δήμου Κηφισιάς γιόρτασαν την… Τρίτη Ηλικία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις, 30 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, στα ΚΑΠΗ του Δήμου Κηφισιάς.

Η συμμετοχή και η ζωντάνια των «μεγάλων παιδιών» αλλά και η αθωότητα των μικρών που επισκέφθηκαν τα ΚΑΠΗ, απέδειξε πως η δημιουργία αρκετές φορές είναι ανεξάρτητη από την ηλικία.

«Το ότι μεγαλώνουμε δεν σημαίνει ότι γερνάμε», ήταν το μήνυμα των μελών των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις ομιλίες και διασκέδασαν με τις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στο Α΄ ΚΑΠΗ Κηφισιάς. Το μέλος του κέντρου κα Καίτη Μεσσήνη μίλησε για τη γοητευτική ομορφιά της Τρίτης Ηλικίας, και μεταξύ άλλων τόνισε ότι «σήμερα υπάρχει η ανοιχτή προστασία των ηλικιωμένων η οποία εκτός από την υγεία, φροντίζει τη ψυχική τους συμπαράσταση με οργανωμένα προγράμματα, το καλύτερο φάρμακο για τη μοναξιά και την ανία». Στον χώρο της εκδήλωσης υπήρχε έκθεση φωτογραφίας αποδεικνύοντας την ενεργητικότητα των μελών του ΚΑΠΗ από παλαιότερες εκδρομές και εκδηλώσεις.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δ. Βικέλας», εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος στο Α΄ ΚΑΠΗ Σταύρος Ζαπάντης και η πρόεδρος του «Μενάνδρου» Πόλυ Αστερίου.

Την ίδια μέρα στο ΚΑΠΗ της Νέας Κηφισιάς στήθηκε γιορτή με τραγούδια και μουσική. Το μέλος του ΚΑΠΗ κ. Σαράντος Αρβανίτης είχε φροντίσει για καλλιτεχνική διεύθυνση της γιορτής, παρέχοντας τα μουσικά όργανα μπουζούκι και κιθάρα. Ακολούθως προσφέρθηκε στους παρευρισκόμενους ελαφρύ φαγητό, το οποίο είχε  παρασκευαστεί από κυρίες-μέλη του ΚΑΠΗ σε συνεργασία με το προσωπικό της δομής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η πρόεδρος του «Μενάνδρου» Πόλυ Αστερίου.

Την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου τη σκυτάλη του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας ανέλαβαν τα ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας και το Β΄ ΚΑΠΗ Κηφισιάς.

Στη Νέα Ερυθραία οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου προσέφεραν κάρτες στους ηλικιωμένους και όλοι μαζί χόρεψαν και τραγούδησαν.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Καυγαλάκης και Χρήστος Καλός, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος στο ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας Νικήτας Κόκκαλης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Έφη Κούτση, Κλεοπάτρα Χατζοπούλου και Κατερίνα Καραλή.

Στο Β΄ ΚΑΠΗ η κοινοτική σύμβουλος Λάουρα Αλιπράντη μίλησε για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, η ποιήτρια Καλλιόπη Παυλάκου διάβασε ποίηση και το τμήμα νηπίων του Παιδικού Σταθμού «Σοφία Γκίκα», τραγούδησε και μοίρασε ευχετήριες κάρτες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, οι αντιδήμαρχοι Σίσσυ Παπασπύρου και Χρήστος Καλός και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αποστόλης Κασιούρας και Γιάννης Παντελεάκης.

Επίσης, μέλη των ΚΑΠΗ διάβασαν παραμύθια στους μικρούς μας φίλους σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό της Κηφισιάς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου «Ο  Δήμος Κηφισιάς μέσω των ΚΑΠΗ και των ανθρώπων που εργάζονται για τις δομές αυτές, στηρίζει τους ηλικιωμένους προσφέροντας πλήθος δράσεων και προγραμμάτων που έχουν σκοπό την ενίσχυση της κοινωνικοποίησης τους, τη βελτίωση της υγείας τους και την ποιότητα της ζωής τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet