Το πρόγραμμα «Boys and Girls Plus» παρουσίασε το Κ.Π. «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Το πρόγραμμα «Boys and Girls Plus» παρουσίασε το Κ.Π. «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς

Tην εβδομάδα που μας πέρασε, με πρωτοβουλία της υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας Βαρβάρας Πετρίδου, πραγματοποιήθηκε μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα, διά ζώσης, η παρουσίαση προγραμμάτων Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο φιλόξενο χώρο του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου.

Το Κ.Π. «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς ήταν εκεί για την παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος του Κέντρου «Βoys and Girls Plus», από τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Βριλησσίων και τις καθηγήτριες τους Καλαθά Χριστίνα και Καραγιάννη Παγώνα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες στην αξιολόγησή τους, γραπτή – ανώνυμη μέσω google form, και στην προφορική, σημείωσαν, ενδεικτικά «ότι το πρόγραμμα τους βοήθησε να μάθουν καινούργια πράγματα για την υγεία και τη ζωή τους στο μέλλον, καθώς και πώς να αντιμετωπίσουν πιθανές δυσκολίες».

Επιπλέον, σε ποσοστό 66% των αγοριών και των κοριτσιών, στην κλίμακα του «συμφωνώ αρκετά» έως «συμφωνώ απόλυτα», ανέφεραν: ότι «η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα τους βοήθησε να μάθουν καινούργια πράγματα για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις επιπτώσεις τους».

Το Κ.Π. «Προνόη» συγχαίρει τις καθηγήτριες Καλαθά Χριστίνα και Καραγιάννη Παγώνα, που στον προσωπικό τους χρόνο ενέπνευσαν τους μαθητές να συμμετέχουν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρόνιας στο πρόγραμμα και να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον τους.

Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις αρχές της σχολικής χρονιάς που μας πέρασε,  με την υποστήριξη της Βαρβάρας Πετρίδου, υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, της Σωτηρίας Μακαρώνη, επιστημονικά υπεύθυνης του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς «Προνόη»- Συντονίστριας του προγράμματος για την Ελλάδα και τη συντονίστρια του επιμορφωτικού σεμιναρίου και της ομάδας στήριξης των εκπαιδευτικών Βασιλικής Αλεξάκη, κοινωνική λειτουργός MEd-ψυχοθεραπεύτριας του Κ.Π «Προνόη».

Το πρόγραμμα «Βoys and Girls Plus» είναι ένα ευρωπαϊκό αξιολογημένο πρόγραμμα για την αποτελεσματικότητά του, με σκοπό την  πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων  ουσιών και των συμπεριφορών υψηλού κινδύνου, σε εφήβους ηλικίας 13 – 19 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή του προγράμματος στους μαθητές και για το πρόγραμμα, μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα www.pronoi.org.gr και να επικοινωνήστε στο τηλ. 210 8082673 ή στο email [email protected]

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet