Φωτισμένη πλέον η γέφυρα Αιγυπτιωτών στην Κηφισιά
Κοινωνία

Φωτισμένη πλέον η γέφυρα Αιγυπτιωτών στην Κηφισιά

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες φωτισμού στη γέφυρα Αιγυπτιωτών, που βρίσκεται πάνω από τις γραμμές του ΗΣΑΠ, ανάμεσα στους σταθμούς Κηφισιάς και ΚΑΤ, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, εδώ και μία εβδομάδα μπήκαν κανονικά σε λειτουργία τα φώτα και πλέον η γέφυρα από εδώ και στο εξής θα είναι συνεχώς φωτισμένη.

Πρόκειται για έργο το οποίο είχε προταθεί στον δήμαρχο Κηφισιάς, Γιώργο Θωμάκο, στη Συνοικιακή Συνέλευση της Κάτω Κηφισιάς και υλοποιήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς, επισημαίνει η διοίκηση.

«Το έργο συμβάλλει στην ασφαλέστερη διέλευση των οχημάτων προς αποφυγή ατυχημάτων και στη βελτίωση της διέλευσης των πεζών» αναφέρει, χαρακτηριστικά, η δημοτική αρχή.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο Δήμος Κηφισιάς αναφέρει:

Ο φωτισμός της γέφυρας περιλαμβάνει έξι φωτιστικά σώματα σε τρεις ιστούς φωτισμού, ύψους 12 μέτρων, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά της γέφυρας, καθώς και το δίκτυο για την ηλεκτροδότησή τους.

Κατά την κατασκευή του έργου αντιμετωπίστηκαν όλα τα σχεδιαστικά και κατασκευαστικά ζητήματα. Αποφεύχθηκε η επιβάρυνση του φέροντος οργανισμού της γέφυρας, με την εγκατάσταση ιστών ηλεκτροφωτισμού στο έδαφος και όχι πάνω στην γέφυρα. Ο φωτισμός σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη θαμπώνει τους οδηγούς, καθώς το οδόστρωμα είναι υπό κλήση πάνω στην γέφυρα.

Ο Δήμος Κηφισιάς θα εξετάσει επίσης το ενδεχόμενο της μονοδρόμησης της γέφυρας για λόγους ασφάλειας.

Τον συντονισμό της Τεχνικής Υπηρεσίας έχει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Αλέξιος Μακρής, ενώ την επίβλεψη του έργου είχε ο υπάλληλος της υπηρεσίας (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε.) Λάμπρος Παντούλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet