Φόρος τιμής στους αγωνιστές του 1821 στον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Φόρος τιμής στους αγωνιστές του 1821 στον Δήμο Κηφισιάς

Συνεχίστηκαν σήμερα, Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στον Δήμο Κηφισιάς. Το πρωί πραγματοποιήθηκαν επετειακές γιορτές στα σχολεία του Δήμου, με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να απαγγέλουν ποιήματα και τους καθηγητές τους να εκφωνούν ομιλίες για την ηρωική γενιά του 1821 η οποία οδήγησε στην ελευθερία του σκλαβωμένου Ελληνισμού.

Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου με τραγούδια, θεατρικά, χορούς και παρελάσεις στους αύλειους χώρους. Οι επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου θα κορυφωθούν την Κυριακή 25 Μαρτίου με την καθιερωμένη παρέλαση στη Νέα Ερυθραία.

Κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Mνημείο των Πεσόντων στην Κηφισιά, παρουσία του δημάρχου Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου. Οι Αρχές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μαζί με τους σημαιοφόρους αντιπροσωπειών μαθητών των σχολείων, αλλά και των νηπίων των Παιδικών Σταθμών απότισαν φόρο τιμής για του ένδοξους του 1821. Καταθέσεις στεφάνων έγιναν και από αντιπροσωπείες των Σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων, του Ελληνικού Οδηγισμού, των ΚΑΠΗ, Σωματείων και Συλλόγων του Δήμου. Παρευρέθηκαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Σάντυ Πατρινού, οι αντιδήμαρχοι Ζέτη Κασιμάτη, Απόστολος Κασιούρας, Παντελής Παπανικολόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Έφη Κούτση, Πόλυ Αστερίου, Βαγγέλης Αυλήτης, Γιάννης Παντελεάκης, Γιώργος Κομιανός και η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης, Λίλα Δραγώνα.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τα σχολεία και τους συλλόγους της Εκάλης, παρουσία του δημάρχου Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου, στο Μνημείο των Πεσόντων, στην πλατεία Κέννεντυ. Για τη Δημοτική Ενότητα Εκάλης κατέθεσε στεφάνι ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός. Παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αχιλλέας Κουρέπης, Έφη Κούτση, Δημήτρης Μωράκης, η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης, Λίλα Δραγώνα, και ο κοινοτικός σύμβουλος Χρήστος Μαντάς.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018:

7.30: Οι καμπάνες των Εκκλησιών θα χτυπήσουν χαρμόσυνα.

10.30: Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Ερυθραία, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου.

11.00: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων (Ελ. Βενιζέλου και Λουκή Ακρίτα, Νέα Ερυθραία) και κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο και εκπροσώπους των Αστυνομικών Τμημάτων, της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων και Πολιτικών Κομμάτων.

11.15:

  • Εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας από τη μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Νέας Ερυθραίας, Μαργαρίτα Κοκκαλάκη.
  • Παρέλαση επί της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Ερυθραία.
  • Χορευτικές ομάδες των Δημοτικών Σχολείων σε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς (Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου στη Νέα Ερυθραία).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet