Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο της Κηφισιάς
Eurokinissi
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο της Κηφισιάς

Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού φαίνεται να έχει προκύψει σε σχολείο του Δήμου Κηφισιάς, στο οποίο -σύμφωνα με ανακοίνωση του τελευταίου- διενεργείται από «πιστοποιημένη εταιρεία, με έμπειρο και εξειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό», απολύμανση με μικροβιοκτόνα σκευάσματα εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ.

Η ύπαρξη πιθανού κρούσματος επιβεβαιώνεται από την επισήμανση στο σχετικό δελτίο του Δήμου ότι οι υπηρεσίες του θα προβαίνουν σε απολύμανση – μικροβιοκτονία σχολικών μονάδων μόνον κατόπιν κρούσματος, εκτός εάν δοθούν από τους αρμόδιους φορείς διαφορετικές οδηγίες. Η αποκαλούμενη «προληπτική απολύμανση» δεν αποκλείει, ούτε αποδυναμώνει μελλοντική μόλυνση και φυσικά εάν υπάρξει κρούσμα πρέπει να επαναληφθεί, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται στην απολύμανση, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, είναι άοσμα και σταθερά στην ακτινοβολία και τη θερμοκρασία, απολύτως ασφαλή για ανθρώπους και ζώα, ενώ η χρήση των χώρων με το πέρας των εφαρμογών είναι σχεδόν άμεση.

Όπως σημειώνει, επίσης, ο Δήμος, απολυμάνσεις – μικροβιοκτονίες θα διενεργούνται τακτικά στο σχολικό λεωφορείο που μεταφέρει τα παιδιά των παιδικών σταθμών, ενώ θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα στους εργασιακούς χώρους και στους χώρους υποδοχής κοινού, πάντοτε κατόπιν ενημέρωσης από τους αρμόδιους οργανισμούς.

Από πλευράς Δήμου επισημαίνεται, επίσης, η αναγκαία προσήλωση στους κανόνες ατομικής υγιεινής και διατήρηση της ψυχραιμίας. Προσθέτει δε ότι «δεν θα παρακολουθήσει, ούτε θα απαντήσει, σε τρομολάγνες και κινδυνολογικές κραυγές ανεύθυνων, ανενημέρωτων ή τυχοδιωκτών, που πάντα εμφανίζονται σε αυτές τις περιπτώσεις, ούτε πρόκειται, με ανακοινώσεις και δηλώσεις, να κατονομαστούν και να “στοχοποιηθούν” σχολεία ή οικογένειες».

Προσθέτει δε ότι αρμόδιοι για την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας σχολικών μονάδων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών είναι, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 25/2/2020, οι υπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, ενώ δεν προβλέπεται αρμοδιότητα των Δήμων για οποιαδήποτε προσωρινή απαγόρευση όποιας λειτουργίας.

Στην ίδια ανακοίνωση ο Δήμος διευκρινίζει ότι βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση από τις 31/12/2019, όταν οι κινέζικες αρχές ενημέρωσαν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τον νέο κορωνοϊό. Όπως υποστηρίζει, υπάρχει διαρκής παρακολούθηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον ιατρό εργασίας, τόσο των οδηγιών που εκδίδονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς λοίμωξης από τον νέο ιό, όσο και κάθε σχετική πληροφορία που περιέρχεται σε γνώση του Δήμου από την τοπική κοινωνία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet