4 δήμαρχοι των «Βορείων» επισκέφθηκαν την υπ. Παιδείας ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

4 δήμαρχοι των «Βορείων» επισκέφθηκαν την υπ. Παιδείας ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς

Τη συνδρομή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, στην επίσπευση των διαδικασιών για την προμήθεια των επιπλέον αιθουσών διδασκαλίας που προορίζονται για τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση ζήτησαν οι δήμαρχοι Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος και Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, σε συνάντηση που είχαν με την υπουργό στο γραφείο της.

Μολονότι δεν είναι αμιγώς δική της αρμοδιότητα, η κ. Κεραμέως υποσχέθηκε στους δημάρχους να παρέμβει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, όπου έχουν καθυστερήσει για αρκετούς δήμους οι διαγωνισμοί της προμήθειας των εν λόγω αιθουσών, προκειμένου να λυθούν τα γραφειοκρατικά ζητήματα και να προχωρήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες, αναφέρουν σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ηρακλείου.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι δήμαρχοι συζήτησαν με την υπουργό και την κατάσταση ετοιμότητας των σχολικών μονάδων των Δήμων τους, λίγες ημέρες πριν το πρώτο κουδούνι αυτής της ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς, ενημερώνοντάς την για όλες τις προετοιμασίες που έχουν κάνει ώστε να κυλήσει ομαλά η επόμενη περίοδος, με όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ο Νίκος Μπάμπαλος έδειξε, μάλιστα, στην κ. Κεραμέως τις μάσκες που έχει ετοιμάσει, με δική του πρωτοβουλία, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για να τις μοιράσει στα σχολεία της πόλης τη Δευτέρα 14/9, επιπλέον εκείνων που θα δοθούν από την ΚΕΔΕ, όπως επίσης και τα φυλλάδια που τύπωσε η δημοτική αρχή για να διανεμηθούν στα παιδιά, στα οποία δίνονται οδηγίες για τη σωστή χρήση της μάσκας.

«Θέλω να ευχαριστήσω την υπουργό που άκουσε ό,τι είχαμε να πούμε και δέχθηκε, χωρίς δεύτερη κουβέντα, να συνδράμει ακόμα και σε θέματα που δεν είναι απόλυτης ευθύνης της. Τα παιδιά μας είναι απόλυτη προτεραιότητα, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη καμπή για τη δημόσια υγεία. Στην προσπάθεια να τα προστατέψουμε και να αρχίσει όσο πιο ομαλά γίνεται η σχολική χρονιά θέλουμε και πρέπει να χτίσουμε συμμαχίες και συνεργασίες που θα βοηθήσουν τους στόχους μας», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Ηρακλείου.

«Κατά την επίσκεψή μας στην υπουργό Παιδείας και στη γενική γραμματέα, μαζί με τους αγαπητούς συναδέλφους δημάρχους όμορων Δήμων, μεταφέραμε τις σκέψεις, τις προτάσεις, αλλά και τους προβληματισμούς μας για τα θέματα που μας απασχολούν σχετικά με τις κτηριακές υποδομές και τις σχολικές αίθουσες, τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας και τα θέματα με τις σχολικές καθαρίστριες. Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα, έτσι ώστε με τη συνεργασία όλων μας να βρούμε λύσεις, να ξεπεράσουμε όλα εκείνα τα γραφειοκρατικά εμπόδια που δυσχεραίνουν τον προγραμματισμό έργων και ενεργειών από τους Δήμους μας.  Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας απέδειξε, για μια ακόμα φορά, ότι είναι κοντά μας, ότι μας ακούει πραγματικά και ότι μέσα στο πλαίσιο του εφικτού και των αρμοδιοτήτων της προσπαθεί να δώσει λύσεις για τα θέματα που μας απασχολούν» δήλωσε, από την πλευρά του, ο κ. Τ. Μαυρίδης.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου, στη δική του παρέμβαση, εκτός της αναγκαιότητας για περισσότερη ευελιξία από την πλευρά των Δήμων όσον αφορά στη διαδικασία δημιουργίας ή εύρεσης αιθουσών διδασκαλίας, αναφέρθηκε και στο πάγιο αίτημα των Δήμων για τη δυνατότητα μεταφοράς μαθητών τους, μία υπηρεσία που θα βοηθούσε ιδιαιτέρως την τοπική κοινωνία και θα δημιουργούσε προϋποθέσεις ασφαλέστερων μετακινήσεων σε πόλεις με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, όπως το Μαρούσι.​

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet