520 θεατές «πλημμύρησαν» το Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας για τη συναυλία του Μπάμπη Τσέρτου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

520 θεατές «πλημμύρησαν» το Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας για τη συναυλία του Μπάμπη Τσέρτου

«Του Θωμά το μαγαζί», η μεγάλη επιτυχία του Σταύρου Ξαρχάκου (όπου ο Μπάμπης μας εξηγεί με τις πενιές του) και πολλά ακόμη αγγελικά σμυρναίικα ακούσματα μεταφέρθηκαν για τις ανάγκες της συναυλίας του Μπάμπη Τσέρτου στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, εκεί οι χοροί κράτησαν καλά αφού μικρασιατικά κέφια άναψαν, ανεβάζοντας το θερμόμετρο στο κόκκινο και φέρνοντας στην πίστα πολλές λεβέντισσες και λεβέντες με ρίζες από τις αλλοτινές μας πατρίδες. Το πρόγραμμα του καταξιωμένου αρχοντορεμπέτη Μπάμπη Τσέρτου περιλάμβανε όλα εκείνα τα μουσικά είδη που σαν άλλοι… εξάντες μας ταξιδεύουν αέναα σε όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής. Από τα παραδοσιακά και τα ρεμπέτικα στα σμυρναίικα, τα έντεχνα λαϊκά, αλλά και τα νεότερα τραγούδια, φτάνοντας μας έτσι στη σημερινή εκδοχή του λαϊκού αστικού τραγουδιού. Το μελωδικό αντάμωμα με τον Μπάμπη Τσέρτο της μικρασιάτικης καρδιάς μας κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα, όπου μας αποχαιρέτισε με το «Έχε γεια Παναγιά» έχοντας τα 520 ακομπανιαμέντα μας παρέα.

Κοντά του η Σοφία Μέρμηγκα που με το κανονάκι και την γλυκόλαλη φωνή της έφερε το κοινό ακόμα πιο κοντά στην μακρινή μα καθόλου ξεχασμένη νύμφη του Αιγαίου, στη Σμύρνη.

Στο πιάνο ο Γιάννης Τσέρτος, που είχε και την επιμέλεια ορχήστρας και ενορχήστρωσης. Έπαιξαν οι καταξιωμένοι μουσικοί Κώστας Ζαριδάκης (μπουζούκι, μαντολίνο), Μάνος Γρυσμπολάκης (ακορντεόν), Νίκος Μήλας (βιολί), Νίκος Καινούργιος (κιθάρα), Εύη Κανέλλου (κρουστά).

Τον Μπάμπη Τσέρτο και τους 520 θεατές που «πλημμύρησαν» το Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας, καλωσόρισε η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας» Νίνα-Ασπασία Βλάχου, ενώ ο αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας Μιχαλής Καυγαλάκης, στον χαιρετισμό του, δεν παρέλειψε να την ευχαριστήσει για αυτή την πρωτοβουλία του νομικού προσώπου.

Ακόμη παραβρέθηκαν οι πρόεδροι του ΚΕΜΜΕ και της Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας Έφη Κούτση και Κατερίνα Μουστάκη αντίστοιχα, το μέλος του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας» Πόλυ Αστερίου, υποναύαρχος Π.Ν. ε.α. και η κυρία Μάστρακα, μέλη πολιτιστικών συλλόγων αλλά και πολλοί μικροί θεατές, βλαστάρια της μικρασιατικής γης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet