Έκθεση βιβλίου Localbook Show στο Άλσος Κηφισιάς (3-12/10)
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Έκθεση βιβλίου Localbook Show στο Άλσος Κηφισιάς (3-12/10)

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών & Βιβλιοχαρτοπωλών (ΠΟΕΒ) σε συνεργασία με τον Δήμο Κηφισιάς διοργανώνουν το localbook show, μία πρωτοποριακή έκθεση βιβλίου και πολιτισμού που θα πραγματοποιηθεί 3 -12 Οκτωβρίου στο Άλσος της Κηφισίας. Τιμώμενη συγγραφέας θα είναι η Πηνελόπη Δέλτα ενώ θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα που θα περιλαμβάνει έκθεση μοναδικού αρχειακού υλικού ιδιοκτησίας του απόγονού της Αλέκου Π. Ζάννα.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, στις 20:00, με καλωσόρισμα του δημάρχου Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου.

Στην Έκθεση θα εκπροσωπηθούν τουλάχιστον 60 εκδοτικοί οίκοι ενώ θα υπάρξει πρόγραμμα παρουσιάσεων βιβλίων όπως και καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Επίσης, στο πλαίσιο της Έκθεσης θα πραγματοποιηθεί η καμπάνια με τίτλο «localbook: δεύτερη ζωή», η οποία προτρέπει τους κατοίκους των Βορείων Προαστίων να δώσουν την ευκαιρία στα μη χρησιμοποιούμενα βιβλία τους για να αλλάξουν μία ζωή! Θα υπάρχει ειδικό περίπτερο συλλογής των βιβλίων με επίβλεψη του Δήμου Κηφισιάς.

Τα βιβλία που θα συλλεχθούν θα γίνουν δωρεά σε τοπικά ιδρύματα και βιβλιοθήκες που τα έχουν ανάγκη. Το localbook show πραγματοποιείται στο πλαίσιο της καινούργιας στρατηγικής και καμπάνιας localbook, η οποία υποστηρίζει την πώληση του βιβλίου στο τοπικό βιβλιοπωλείο, στη γειτονιά που κινούμαστε και που μεγαλώνουν τα παιδιά μας. Αυτή είναι η φυσική πηγή του βιβλίου και ο βιβλιοπώλης ο οδηγός και σύμβουλος στις αγορές μας. Αυτό βέβαια ξεκινάει με μία σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης και προώθησης και θα συνεχιστεί με εκπαίδευση και προτεινόμενες ουσιαστικές αλλαγές για την επαναπροσέγγιση του κοινού από τα τοπικά βιβλιοπωλεία.

Το localbook show θα είναι ανοικτό:

  • καθημερινές 18:00 – 22:00 και
  • Σαββατοκύριακα 12:00 – 22:00

Γραμματεία έκθεσης & γραφείο Τύπου (ΠΟΕΒ): τηλ. 210 3300924, κιν: 6934 601804.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet