Δήμος Κηφισιάς: 200 Χρόνια Εθνικής Παλιγγενεσίας «Χαράγματα Μνήμης 1821» – Επετειακό Λεύκωμα 2021
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Δήμος Κηφισιάς: 200 Χρόνια Εθνικής Παλιγγενεσίας «Χαράγματα Μνήμης 1821» – Επετειακό Λεύκωμα 2021

Το επετειακό λεύκωμα 200 Χρόνια Εθνικής Παλιγγενεσίας – «Χαράγματα Μνήμης 1821», είναι το λεύκωμα της Εθνικής Ανάστασης της Ελλάδος, όπως αναφέρει η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς, δημοτική σύμβουλος Λίλα Παπαδημητρίου.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η κ. Παπαδημητρίου σημειώνει τα εξής:

Πρόκειται για μια συμβολή πολιτισμού, προοίμιο για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 200 χρόνων από το έπος του 1821, που δίκαια ονομάστηκε από τον Φωτάκο (Φώτιο Χρυσανθόπουλο) «το θαύμα του κόσμου». Το θαύμα που συντελέστηκε απέδειξε πως τον Ηράκλειο Άθλο των Ελλήνων τον προπαρασκεύασε και διεξήγαγε η ψυχή του Γένους.

Ο επικός απελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων, ο εννιάχρονος αδυσώπητος πόλεμος, με υπεράνθρωπες θυσίες, με εκατόμβες ηρώων και απλών ανθρώπων, με ανυπέρβλητες ηρωικές στιγμές πέτυχε την ίδρυση του ελληνικού κράτους και την παρουσία της Ελλάδος, ύστερα από έκλειψη 368 χρόνων στον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης.

Η ιστορική μνήμη θεωρείται δεδομένη και αναγκαία. Ανήκει στα σπάνια πολιτιστικά αγαθά που για να τη συντηρήσει η ανθρώπινη ψυχή χρειάζεται τη γνωστή «Αρετή και Τόλμη» του Κάλβου. Αυτό σημαίνει πως για να την περιφρουρήσουμε πρέπει με τα ανάλογα πολιτιστικά ερεθίσματα να την τροφοδοτούμε και να την τιμούμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet