Ενθουσίασαν οι δύο πρώτες παραστάσεις στα «Μενάνδρεια 2015»
Πολιτισμός

Ενθουσίασαν οι δύο πρώτες παραστάσεις στα «Μενάνδρεια 2015»

Η έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Μενάνδρεια 2015» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Αυγούστου στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς με το ρεσιτάλ πιάνου σε έργα κλασικής μουσικής του καταξιωμένου συνθέτη και μουσικού Γιώργου Αυγουστάτου.

Τα έργα του συνθέτη παρουσιάστηκαν από την ταλαντούχο πιανίστα Μιμή Ρουφογάλη.

Το κοινό συγκινήθηκε και ταξίδεψε με τις μελωδίες των κλασικών έργων του Γιώργου Αυγουστάτου και χειροκρότησε θερμά την πιανίστα Μιμή Ρουφογάλη.

Την επόμενη μέρα, Δευτέρα 31 Αυγούστου, η παράσταση «Ο Γάμος» από το βιβλίο της Βάσας Σολωμού-Ξανθάκη, σε θεατρική προσαρμογή, σκηνοθεσία και ερμηνεία Άννας Βαγενά, παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς.

«Ο Γάμος» είναι η ιστορία μιας απλής γυναίκας από τα Αμπελάκια της Θεσσαλίας, της Λενάκη, μιας χωριάτισσας που σήκωσε στους αδύνατους ώμους της, παλικαρίσια, τη μοίρα της και συγχρόνως τη μοίρα πολλών γυναικών του τόπου μας. Έζησε τη βαναυσότητα ενός αλκοολικού πατέρα, είδε την αγάπη του άνδρα της να μεταμορφώνεται σε περιφρόνηση, όταν άρχισε να γεννάει κωφάλαλα παιδιά εξαιτίας της βαριάς κληρονομικότητας του αλκοολικού πατέρα της και πάλεψε με νύχια και δόντια, σε μια κοινωνία που δεν δέχεται εύκολα την αναπηρία.

Στην παράσταση παρευρέθηκε ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Αθλητισμού Σταύρος Ζαπάντης, ο οποίος προλόγισε με θερμά λόγια την Άννα Βαγενά.

Η Άννα Βαγενά «μάγεψε» με τη συγκινητική ερμηνεία της το κοινό της Κηφισιάς, κι όχι μόνο, το οποίο την χειροκρότησε ένθερμα, στο τέλος της παράστασης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet