Επίσημη… αυλαία για την 60ή Ανθοκομική Έκθεση
Πολιτισμός

Επίσημη… αυλαία για την 60ή Ανθοκομική Έκθεση

Μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον μοναδικό για την Αττική, στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος», οι σημαντικότεροι Έλληνες ανθοπαραγωγοί εκθέτουν τα ωραιότερα φυτά στις καλύτερες τιμές. Η 60ή Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, ο ιστορικός αυτός θεσμός της ανθοκομίας της χώρας μας, άνοιξε τις πύλες της και μας προσφέρει έναν παράδεισο χρωμάτων και αρωμάτων.

Σε μια λαμπερή τελετή, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιου Τσαυτάρη, ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, η πρόεδρος Ελευθερία Λιαπάκη και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανθοκομικής Έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 60ής Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην ιστορία της ελληνικής ανθοκομίας, αφού οι πρώτοι Έλληνες ανθοκαλλιεργητές ξεκίνησαν προπολεμικά από την Κοινότητα Κηφισιάς και επανέλαβε για ακόμη μια φορά την έκκληση του Δήμου Κηφισιάς να κηρυχθεί η Πεντέλη Εθνικός Δρυμός. «Ό,τι δεν περιλαμβάνεται σήμερα στο σχέδιο πόλεως είναι δάσος και πρέπει να διαφυλαχτεί. Οι αναδασώσεις να συνεχιστούν παντού στην Πεντέλη και να ξεκινήσουν και στην Πάρνηθα. Τα περιαστικά δάση, ο Κηφισός ποταμός, το Κτήμα Συγγρού προστατεύονται και διαφυλάσσονται θεσμικά, αλλά κυρίως από εθελοντές από κάθε αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους», είπε ο δήμαρχος.

Ο κ. Ν. Χιωτάκης μίλησε και για τις καθημερινές προσπάθειες της δημοτικής αρχής και των εργαζομένων να διατηρήσουν, παρά τις περικοπές των πόρων, την ποιότητα ζωής στην πόλη μας. «Παρά τις περικοπές των πόρων των Δήμων, όλοι μαζί, το Δημοτικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Δήμου, εργαζόμαστε καθημερινά για να διατηρήσουμε την ποιότητα ζωής στη πόλης μας στο επίπεδο που αξίζουν οι πολίτες της και παράλληλα έχουμε ως πρώτη προτεραιότητα τις κοινωνικές μας δομές, ώστε ο Δήμος να συνεχίσει να δίνει καθημερινά το χέρι βοηθείας στους αδύναμους οικονομικά δημότες μας», ήταν η σχετική αποστροφή του λόγου του.

Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο δήμαρχος ανέφερε ότι η παρουσία του στα εγκαίνια της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς δηλώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της κυβέρνησης στον δυναμικό κλάδο της επιχειρηματικής ανθοκομίας της Ελλάδας και τον ευχαρίστησε για τις ενέργειες του ώστε το ΙΓΕ να παραμείνει ανεξάρτητος φορέας κι έτσι να διαφυλαχθεί οριστικά το Κτήμα Συγγρού, η τελευταία δασική έκταση μέσα στον αστικό ιστό.

Ο υπουργός, στον χαιρετισμό του, συνεχάρη τον δήμαρχο Κηφισιάς για τις πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, χαρακτηρίζοντας τον Δήμο Κηφισιάς πρωτοπόρο στην υποστήριξη της αειφορίας και πρότυπο ανάπτυξης του περιαστικού περιβάλλοντος.

Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Κουμουτσάκος, ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κηφισιάς Νίκος Παναγιώτου, οι αντιδήμαρχοι Άννα Κορογιαννάκη, Στάθης Κύρλος, Νίνα – Ασπασία Βλάχου, Ανέστης Νικολέλης, Μανώλης Κουρμαδιάς και Τηλέμαχος Τσιλιγκίρης. Παραβρέθηκαν ακόμη οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Ξυπολιτάς, Γιώργος Παπαδόπουλος, Μαρία Κεφαλά – Σαλματάνη, Γεώργιος Μαραζιώτης, Μάνος Μαρκεσίνης, Ιωάννης Διονυσιώτης, Βαγγέλης Σιδέρης, Λίλα Παπαδημητρίου, Αντώνης Μπιτσάνης, Φώτης Δημάκης, Αγγελική Βαλασοπούλου, Αγγελική Πιτίδη, Αντώνης Βάρδας, Ηλιάνα Στεφανάκου, Λεωνίδας Ψυχόπαιδας, Βαγγέλης Αυλήτης, Βασίλης Βάρσος, Σπύρος Μούρκος, Ιωάννης Κουνέλλας, Δημήτρης Ανδρεαδάκης, Ιωάννης Σούρπης, Περικλής Καραγιαννάκης, Βάσω Σπηλιωτοπούλου, Αικατερίνη Μουστάκη, Γεώργιος Σκορδίλης, Παναγιώτης Κανακάκης, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς Κώστας Τσιλιγκίρης, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κηφισιάς Ιωάννης Λιανουδάκης, ο διοικητής Ασφαλείας Κηφισιάς Ιωάννης Σκούρας και πλήθος κόσμου.

Μέχρι την Κυριακή 11 Μαΐου, που θα διαρκέσει η 60ή Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, η πόλη θα συμμετέχει σε μια ξεχωριστή γιορτή της άνοιξης στην οποία αξίζει να δώσουμε όλοι το παρόν μας. Οι ανθοπαραγωγοί και οι γεωπόνοι του Δήμου Κηφισιάς, προσφέρονται να ξεναγήσουν τους επισκέπτες και να τους γνωρίσουν τον όμορφο κόσμο της ανθοκομίας, να προτείνουν φυτά στις καλύτερες δυνατές τιμές και δώσουν συμβουλές για τη συντήρησή τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet