Παιδική Βιβλιοθήκη: Η αναβίωση ενός θεσμού…
Πολιτισμός

Παιδική Βιβλιοθήκη: Η αναβίωση ενός θεσμού…

Η λειτουργική αναβίωση της Παιδικής Βιβλιοθήκης στη Ν. Ερυθραία γιορτάστηκε με μία συνάντηση γνωριμίας με παιδιά, γονείς και εκπροσώπους του Δήμου Κηφισιάς που επισκέφτηκαν τον χώρο. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Το γλυκό θερινό απόγευμα της Παρασκευής 4 Ιουλίου συναντήθηκαν, στον χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης επί της οδού Σαράφη αρ. 6, στη Δημοτική Ενότητα Ν. Ερυθραίας, παιδιά, γονείς και εκπρόσωποι του Δήμου Κηφισιάς για μια γνωριμία με τον χώρο και τις δυνατότητες που προσφέρει η βιβλιοθήκη αυτή, που πρόσφατα αναβίωσε λειτουργικά μετά από τέσσερα χρόνια αγωνιωδών προσπαθειών.

Η αγάπη και το μεράκι της Κατερίνας Φρουζάκη, της υπεύθυνης της Βιβλιοθήκης, την κράτησε ζωντανή τα επόμενα χρόνια μέχρι και την οριστική λύση της συνέχισης της λειτουργίας της, που ευοδώθηκε φέτος με τη βοήθεια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και του προέδρου της Ροδόλφου Ράλλη, με τη συμπαράσταση και συνεργασία του Γιώργου Παπαδόπουλου, προέδρου του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας», δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Κηφισιάς.

Αποτέλεσμα όλων των συντελεστών της προσπάθειας διατήρησης της παιδικής εφηβικής βιβλιοθήκης στον Δήμο μας, είναι να έχει σήμερα πάνω από 6.000 τίτλους βιβλίων, να την επισκέπτονται σε τακτική βάση πάνω από 300 παιδιά και να εκπονούνται κάθε χρόνο 12 προγράμματα ποικίλης θεματολογίας.

Ευχή και φιλοδοξία όλων μας είναι να μείνει η βιβλιοθήκη στη μνήμη των επισκεπτών του σήμερα και ενηλίκων του αύριο σαν μια ζωγραφιά στιγμών που θα τους βοηθήσει να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet