Παρουσίαση Επετειακού Λευκώματος 1821 του Δήμου Κηφισιάς – «200 Χρόνια Εθνικής Παλιγγενεσίας»
Μάριος Καραγεωργίου
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Παρουσίαση Επετειακού Λευκώματος 1821 του Δήμου Κηφισιάς – «200 Χρόνια Εθνικής Παλιγγενεσίας»

Το Σάββατο στις 30 Ιανουαρίου έγινε η παρουσίαση του Επετειακού Λευκώματος του Δήμου Κηφισιάς στην αίθουσα του δημαρχείου Κηφισιάς «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος», όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η διοίκηση του Δήμου αναφέρει:

Αποτελεί ελάχιστο καθήκον μας η προβολή του Επετειακού Λευκώματος «200 Χρόνια Εθνικής Παλιγγενεσίας». Ένα λεύκωμα συλλογικής μνήμης, που ακολουθεί την μεγαλειώδη διαδρομή της Επανάστασης του 1821. Μια πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από σπουδαίους πνευματικούς φορείς του τόπου μας, όπως: Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Βουλή των Ελλήνων, Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία, Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος, Ναυτικό Μουσείο Χίου, Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, Μουσείο Ιωάννη Καποδίστρια, Πολεμικό Μουσείο, Μουσείο Διονυσίου Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων και Μουσείο Μπουμπουλίνας.

Το εν λόγω λεύκωμα υπογράφεται από τον δήμαρχο Κηφισιάς, Γιώργο Θωμάκο, την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, επίτιμο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αλκιβιάδη Στεφανή.

Τον άρτιο συντονισμό της παρουσίασης του λευκώματος ανέλαβε η αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης και Φιλίας των Πολιτών, Δημοσίων Σχέσεων και Τουρισμού, Νίνα Βλάχου.

Ομιλητές:

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο ομότιμος καθηγητής Θάνος Βερέμης, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας», Λίλα Παπαδημητρίου και το μέλος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας», Ευγενία Χιώτη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet