Πρωτομαγιά στην 63η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις – Αγορά

Πρωτομαγιά στην 63η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Την Πρωτομαγιά γιορτάζουμε στην 63η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς επιλέγοντας όμορφα λουλούδια για το πρωτομαγιάτικο στεφάνι και διασκεδάζοντας με το πλούσιο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η επίσκεψη στην 63η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς αποτελεί μια όμορφη οικογενειακή βόλτα στην καρδιά της Κηφισιάς και μια ευκαιρία να γνωρίσουμε περισσότερα για τα λουλούδια και τα φυτά. Ανθοπαραγωγοί και γεωπόνοι μάς συμβουλεύουν πώς να φτιάξουμε τον κήπο ή την βεράντα, ποιά φυτά να επιλέξουμε και με ποιόν τρόπο να τα περιποιηθούμε.

Η γιορτή της Πρωτομαγιάς θα ξεκινήσει από το πρωί όπου οι θαυμαστές των «καλλονών της ασφάλτου» θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά και να φωτογραφήσουν τα ιστορικά μοντέλα αυτοκινήτων που με μεράκι και κόπο διατηρούνται σε άριστη κατάσταση από τους ιδιοκτήτες τους. Η εκδήλωση «12ος Γύρος Κηφισιάς Αντίκες & Λουλούδια 2017», που διοργανώνει η ΦΙΛΠΑ σε συνεργασία με την Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, ξεκινά στις 12:00 μ.μ. από την πλατεία Πολιτείας.

Η 63η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς υποδέχεται την Πρωτομαγιά στο καταπράσινο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος» με πλούσιο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα:

13:00-14:00 – Ομιλία για την ιαπωνική παραδοσιακή ανθοδετική τέχνη από την ΙΚΕΒΑΝΑ. Μια ενδιαφέρουσα ομιλία για την καλαισθησία και τη λατρεία των Ιαπώνων για τη φύση και το λουλούδι.

18:30 – 22:00 – Η φύση συναντά την παράδοση. Δημοτικοί χοροί από το επίλεκτο τμήμα ΝΠΔΔ «Δημ. Βικέλας», τον Χορευτικό Όμιλο Ν. Ερυθραίας και τις χορευτικές ομάδες «Χορό-Αχλιστός», Εθνομουσικολογικού Ιδρύματος Π.Γ. Ζήση, Σωματείο Ινεπολιτών – Κασταμονιτών.

Η μέρα θα ολοκληρωθεί με τον πιο όμορφο τρόπο. Παραδοσιακό γλέντι με το συγκρότημα «Μουσικό Σεργιάνι», μια ξεχωριστή παραδοσιακή ορχήστρα, ένα μουσικό και πολύηχο μελτέμι ηχοχρωμάτων με πλοηγό την ίδια την παράδοση. Κλαρίνο, φλογέρα, θρακιώτη γκάιντα, τουμπελέκι νταούλι, λαγούτο επιστρατεύονται για την πολιτιστική σύνθεση του μοναδικού μουσικό ταξιδιού. Το συγκρότημα αποτελούν οι: Ανδρέας Χατζηανδρέας – παραδοσιακά πνευστά, Σπύρος Κοντολούρης – βιολί, Δημήτρης Φυδανάκης – λαούτο, Θανάσης Λάκκας – παραδοσιακά κρουστά και στο τραγούδι ο Παναγιώτης Σδούκος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet