Μια… κωμική «Κάρμεν» στο Φεστιβάλ Κηφισιάς
Πολιτισμός

Μια… κωμική «Κάρμεν» στο Φεστιβάλ Κηφισιάς

Η όπερα «Κάρμεν», παρουσιάζεται σε κωμική ελληνική απόδοση, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016, στις 21:00, στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης) , στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κηφισιάς 2016.

Η θρυλική και πιο αγαπημένη στο κοινό όπερα του Ζωρζ Μπιζέ βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Προσπέρ Μεριμέγια έρχεται για πρώτη φορά στην Κηφισιά για μια μοναδική παράσταση.

Η Κασσάνδρα Δημοπούλου στον ομώνυμο ρόλο, έχει προσαρμόσει την παράσταση αυτή βασισμένη στο έργο του Μεριμέ, με κείμενα και τραγούδι στα ελληνικά και σε μια αισθησιακή σκηνοθεσία που παραπέμπει σε ταινία του Αλμοδοβάρ.

Στο μπαρ του Λίλας Πάστια, η αισθησιακή τραγουδίστρια Κάρμεν συναντιέται με τον στρατιώτη Δον Χοσέ και ερωτεύονται. Αυτός για χάρη της φυλακίζεται, μπλέκει σε μάχη με ανώτερό του και τελικά, λιποτακτεί και ακολουθεί την παράνομη και περιθωριακή ζωή της Κάρμεν και των συντρόφων της. Σύντομα όμως η Κάρμεν στρέφει το ενδιαφέρον της προς τον διάσημο ταυρομάχο Εσκαμίγιο, οδηγώντας τον Δον Χοσέ σε παράφορη ζήλεια.

Πρωταγωνιστούν: Κασσάνδρα Δημοπούλου, Φίλιππος Μοδινός, Αθανάσιος Μαργούτας, Γιώργος Σοφιαλίδης, κ.ά.

Συμμετέχει δεκαμελής ορχήστρα και οκταμελής χορωδία.
Σκηνοθεσία/ Κοστούμια: Κασσάνδρα Δημοπούλου
Σκηνικά: Γιώργος Λεπίδας
Παραγωγή: Skull of Yorick, ΦΙΞ -in art.

Διάρκεια: 90΄

Τιμές εισιτηρίων:

  • Γενική είσοδος: 14 ευρώ.
  • Ειδικές ομάδες: 8 ευρώ.
  • Προπώληση: 12 ευρώ.

Η προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται στα: www.viva.gr, καταστήματα Public, My Market, MediaMarkt, στα πρατήρια βενζίνης ECO, BP, SHELL και στα περίπτερα Λεωφ. Θησέως 113 – Εκάλη (Νάρκισσος), Λεωφ Κηφισίας 353 – Κηφισιά (έναντι Βενέτη), πλατεία Πλατάνων – Κηφισιά (στην είσοδο του Άλσους).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet