Επιτυχημένο «Σεργιάνι στην Παράδοση» στην Κηφισιά
Πολιτισμός

Επιτυχημένο «Σεργιάνι στην Παράδοση» στην Κηφισιά

Ο Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς διοργάνωσε την καθιερωμένη εκδήλωση Σεργιάνι στην Παράδοση, τιμώντας έτσι τα χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακού χορού του Δήμου Κηφισιάς, καθώς και το νεοσύστατο «1ο Αντάμωμα – Η Κηφισιά στους δρόμους της παράδοσης».

Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε το «Σεργιάνι στην Παράδοση», στο οποίο συμμετείχαν τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς σε διδασκαλία Δέσποινας Σκέρλου και Κατερίνας Τσιάμα με παρουσία ζωντανής ορχήστρας.

Συμμετείχε το συγκρότημα του Γιώργου Κωτσίνη με μουσικούς τον Γιώργο Κωτσίνη (κλαρίνο), τον Μανώλη Κοττόρο (βιολί), τον Θωμά Κωνσταντίνου (λαούτο) και τον Μιχάλη Μπακάλη (κρουστά).

Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, επίσης, συμμετείχε το κρητικό συγκρότημα με μουσικούς τους Ιωάννη Κακουδάκη (λύρα κρητική) και Νίκο Κακουδάκη (λαούτο).

Τέλος πήρε μέρος και το ποντιακό συγκρότημα των μουσικών Γιάννη Μιχαηλίδη (ποντιακή λύρα) και Κώστα Πασαδέλη (νταούλι).

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε το «1ο Αντάμωμα – Η Κηφισιά στους δρόμους της παράδοσης» όπου χόρεψε το επίλεκτο χορευτικό συγκρότημα του Δήμου μας με δασκάλα την κυρία Σκέρλου Δέσποινα και φιλοξενήθηκαν για πρώτη φορά τα εξής χορευτικά συγκροτήματα:

1) Χορευτική ομάδα ΚΕΔΩ Καπανδρίτι

  • Υπεύθυνος Χοροδιδάσκαλος: Βένγκας Ερρίκος

2) Χορευτική ομάδα «Έρευνα» του Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Σαλαμίνας

  • Πρόεδρος: Γεράσιμος Δραγομάνοβιτς (σύμβουλος)
  • Χοροδιδάσκαλος: Δρίβα Χριστίνα

3) Εργαστήρι Πολιτισμού  Ν. Αρτάκης «Παναγία Φανερωμένη»

  • Πρόεδρος: Θεόδωρος Γιαννακάρας
  • Χοροδιδάσκαλος: Ευάγγελος Γιαννακάρας

4) Δημοτική επιχείρηση ΔΕΠΑ

Και τις δύο ημέρες των εκδηλώσεων το κοινό κατέκλυσε το αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς, θαυμάζοντας τα παραδοσιακά χορευτικά του Δήμου μας αλλά και των όμορων άλλων Δήμων που συμμετείχαν, χειροκροτώντας τα ιδιαιτέρως θερμά.

Την Κυριακή 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε και απονομή αναμνηστικών στα τέσσερα χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακού χορού για τη συμμετοχή τους στο «1ο Αντάμωμα – Η Κηφισιά στους δρόμους της παράδοσης», καθώς επίσης αναμνηστικό δόθηκε και στην Δέσποινα Σκέρλου, για την προσφορά της ως δασκάλα του Τμήματος Παραδοσιακού Χορού του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς.

Υπεύθυνη των Χορευτικών του Δήμου ήταν η Στέλλα Κονιτοπούλου και παρουσιάστρια των εκδηλώσεων ήταν το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς και σκηνοθέτις της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας του Δήμου Κηφισιάς, Κική Αυγουστάτου.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς Σταύρος Ζαπάντης, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Μένανδρος» Πόλυ Αστερίου, η πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ Έφη Κούτση και οι δημοτικοί σύμβουλοι Χριστίνα Τσιάμα, Γιάννης Παντελεάκης και Γιώργος Σκορδίλης.

Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet