Ξεκάθαρη τοποθέτηση για το ημιτελές κλειστό Λυκόβρυσης ζητεί από τις παρατάξεις ο Δ. Κωνστάντος
Αθλητισμός

Ξεκάθαρη τοποθέτηση για το ημιτελές κλειστό Λυκόβρυσης ζητεί από τις παρατάξεις ο Δ. Κωνστάντος

Ξεκάθαρη τοποθέτηση σχετικά με την ολοκλήρωση του ημιτελούς κλειστού της Λυκόβρυσης ζητεί από όλες τις παρατάξεις, και ιδίως από τις καινούργιες παρατάξεις που διεκδικούν την είσοδό τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Κωνστάντος.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει τα εξής:

Δεσμευτική για όλους μας(;) η ολοκλήρωση του ημιτελούς κλειστού του Δήμου στη Λυκόβρυση!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5ης Φεβρουαρίου και με αφορμή κείμενο νέας δημοτικής κίνησης με επίσημη κομματική στήριξη που αναφερόταν γενικά στην ανάγκη δημιουργίας κλειστού γηπέδου στη Λυκόβρυση και όχι στην ολοκλήρωση του ημιτελούς κλειστού, επεναφέραμε το θέμα, ζητώντας ενημέρωση για την πρόοδο της διαδικασίας και την επαναβεβαίωση της ομόφωνης απόφασης που έχει λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή και των έξι παρατάξεων που εκπροσωπούνται σε αυτό.

Στην απάντησή του ο δήμαρχος επανέλαβε τη δέσμευση για την ολοκλήρωση του ημιτελούς κλειστού του Δήμου στη Λυκόβρυση, αναφερόμενος σε ορισμένα ζητήματα τεχνικής φύσεως που έχουν προκύψει και τα οποία έχουν καθυστερήσει τη διαδικασία.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του ενέκρινε την ολοκλήρωση του ημιτελούς κλειστού με βάση μελέτη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και δέσμευσε ποσό 500.000 ευρώ από το ειδικό τέλος Λυκόβρυσης για τη χρηματοδότηση των εργασιών. Στη συνέχεια η Περιφέρεια Αττικής ενέγραψε κονδύλιο στον προϋπολογισμό της για την ολοκλήρωσή του, χωρίς όμως να έχει υπάρξει έκτοτε κάποια ουσιαστική εξέλιξη.

Είναι γνωστό και τεκμηριωμένο ότι στην αυτοδιοικητική κοινότητα του ενιαίου Δήμου υπήρξαν επίσημες «φωνές» για ανυπέρβλητα προβλήματα στην ολοκλήρωσή του, δυνατότητες παραχώρησης και δημιουργίας άλλου σε διαφορετικό σημείο κ.λπ. Θεωρούσαμε ότι αυτή η συζήτηση έχει οριστικά λήξει μετά και την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο ενιαίος Δήμος, οι πόλεις μας Πεύκη και Λυκόβρυση, χρειάζονται περισσότερους αθλητικούς χώρους, κλειστούς και ανοιχτούς. Διεκδίκησή μας συνεχής και συστηματική οφείλει να είναι η ολοκλήρωσή του ημιτελούς κλειστού και η δημιουργία και άλλων αθλητικών υποδομών για κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν και την αναβάθμιση των συνθηκών σε αθλήματα όπως ο στίβος, η επιτραπέζια αντισφαίριση, η γυμναστική, η πετοσφαίριση κ.ά.

Με αφορμή την προεκλογική περίοδο και με δεδομένη τη συμμετοχή και νέων δημοτικών κινήσεων σε αυτές (τέσσερις μέχρι σήμερα έχουν ανακοινωθεί) είναι σημαντικό να υπάρξει και εκ μέρους τους μια ξεκάθαρη τοποθέτηση σχετικά με την ολοκλήρωση του ημιτελούς κλειστού του Δήμου στη Λυκόβρυση.

Επιπρόσθετα τα αθλητικά σωματεία του Δήμου είναι καθοριστικό να πρωταγωνιστήσουν στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου και οι παράγοντές τους που συμμετέχουν ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στις παρατάξεις, να μην επιτρέψουν να τεθεί υπό αμφισβήτηση η εφικτή και τεκμηριωμένη σε όλα τα επίπεδα ολοκλήρωση του εξαιρετικά σημαντικού έργου για την αθλούμενη νεολαία του Δήμου.

Όσον αφορά στη διοίκηση του Δήμου είναι πρωτεύον με τη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου να «τρέξει» τις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας της την 31η Αυγούστου 2019 να έχει δρομολογηθεί ανέκκλητα η πραγματοποίησή του. Στην κατεύθυνση αυτή θα είμαστε ένθερμοι συμπαραστάτες λόγω και έργω.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet