Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος στη βράβευση των κορυφαίων του Αθλητισμού για το 2019
Αθλητισμός

Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος στη βράβευση των κορυφαίων του Αθλητισμού για το 2019

Με λαμπρότητα και με μεγάλη επιτυχία, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, η παραδοσιακή γιορτή βράβευσης των κορυφαίων του ελληνικού αθλητισμού, που διοργανώνει εδώ και 66 χρόνια ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ). Οικοδεσπότης της μεγάλης εκδήλωσης που μετέδωσε απευθείας η τηλεόραση της ΕΡΤ, ήταν ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τους κορυφαίους του 2019 σε όλα τα σπορ αναδείχτηκαν: Στέφανος Τσιτσιπάς (τένις), Κατερίνα Στεφανίδη (στίβος), Ολυμπιακός (υδατοσφαίριση), Γιώργος Πομάσκι (καλύτερος προπονητής) και στους ΑμεΑ: Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης (κολύμβηση), Αλεξάνδρα Σταματοπούλου (κολύμβηση), Εθνική Ομάδα Γυναικών μπάσκετ κωφών. Με το έπαθλο «Ευ Αγωνίζεσθαι» τιμήθηκαν οι ΠΑΕ Ολυμπιακού και ΑΕΚ. Επίσης βραβεύτηκαν για την κοινωνική προσφορά τους οι Σπύρος Γιαννιώτης, Αλέξης Αλβανός, Εβίνα Μάλτση, Μαρία Πολύζου, ανερχόμενα ταλέντα, ο Ιαβέρης, η ΧΑΝΘ, τα εκπαιδευτήρια  Λαμπίρη και το 1ο Γενικό Λύκειο Βούλας, και για την ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού ο Δήμος Ναυπλιέων, η Μαρίνα Κουταρέλη και ο Απόστολος Παπαστάμος.

Ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος στην αρχή της εκδήλωσης, προσφωνώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έδωσε ιδιαίτερο βάρος στον ρόλο που έχουν οι πρωταθλητές αλλά και οι αθλητικοί συντάκτες στη διαμόρφωση προτύπων.  

Συγκεκριμένα τόνισε:

«Έχουμε υποχρέωση κυρίως για τη νέα γενιά, να αναδεικνύουμε, τις μεγάλες αξίες του αθλητισμού.

»Ότι τίποτε δεν πετυχαίνεις χωρίς κόπο και προσπάθεια.

»Ότι δεν υπάρχουν μόνο νίκες αλλά υπάρχουν και ήττες.

»Και κυρίως ότι μετά από κάθε πτώση, αξία έχει να σηκωθείς.

»Όπως ακριβώς στη ζωή. Γιατί ο αθλητισμός είναι η ίδια η ζωή, ένας διαρκής αγώνας με χαρές και με λύπες. Γι΄ αυτό προσκαλούμε τους Ολυμπιονίκες μας, οι οποίοι αποτελούν τα υγιή πρότυπα των νέων, να συμπορευτούν μαζί μας».

Επίσης ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος είχε θέσει την εκδήλωση υπό την αιγίδα του, ο ΠΣΑΤ θα διοργανώσει σειρά σεμιναρίων στην Αθήνα και την περιφέρεια. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet