Έργα ύψους περίπου 13 εκατ. ευρώ στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης συζήτησαν Γ. Πατούλης και Τ. Μαυρίδης
Κοινωνία

Έργα ύψους περίπου 13 εκατ. ευρώ στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης συζήτησαν Γ. Πατούλης και Τ. Μαυρίδης

Συνάντηση κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας Δήμου και Περιφέρειας, είχε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και τον διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής, Αλέξανδρο Καλογερόπουλο.

Η διαχείριση βιοαποβλήτων (καφέ κάδοι), η ένταξη δημοτικών κτηρίων στο πλαίσιο της πρόσκλησης της Περιφέρειας «Παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε Δημοτικά κτήρια» και η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για την επικαιροποίηση της μελέτης του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση.

Ο δήμαρχος παρουσίασε στον περιφερειάρχη και στον διευθυντή Τεχνικών Έργων τα εξής οκτώ έργα που έχουν υπερτοπική αναπτυξιακή διάσταση και τα οποία έχουν προταθεί από τον Δήμο να ενταχθούν στον σχεδιασμό της Περιφέρειας:

  • Συντήρηση οδοστρωμάτων τοπικών οδών, προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ.
  • Κατασκευή ΚΑΠΗ Κάτω Πεύκης προϋπολογισμού 463.020 ευρώ.
  • Ολοκλήρωση Κλειστού Γυμναστηρίου Λυκόβρυσης, προϋπολογισμού 2.150.000 ευρώ.
  • Αναβάθμιση Κλειστού Γυμναστηρίου Χρήστος Μωραΐτης, προϋπολογισμού 230.000 ευρώ.
  • Αναπλάσεις περιοχών με στόχο την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία του Δήμου, προϋπολογισμού 2.050.000 ευρώ.
  • Κατασκευή πλατείας Ανδρέα Παπανδρέου στη Λυκόβρυση, προϋπολογισμού 896.274 ευρώ
  • Κατασκευή υπογείου χώρου στάθμευσης και ανάπλαση υπερκείμενης κεντρικής πλατείας Πεύκης, προϋπολογισμού 4.061.767,50 ευρώ.
  • Κατασκευή κερκίδων και αποδυτηρίων στο δημοτικό Στάδιο Πεύκης, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 1.600.000 ευρώ.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά:

«Σήμερα είχα τη χαρά να επισκεφτώ τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, και να συζητήσω μαζί του τη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας. Συζητήσαμε λεπτομερώς τα έργα και τις προσκλήσεις της Περιφέρειας για την ένταξη έργων, για αυτό και συμμετείχε στη συνάντηση ο αρμόδιος διευθυντής. Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία σε θέματα περιβάλλοντος και υπάρχει η βούληση να συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα. Ως δημοτική αρχή αξιοποιούμε κάθε συνεργασία και κάθε πηγή χρηματοδότησης προκειμένου να υλοποιήσουμε έργα πνοής για τη Λυκόβρυση και την Πεύκη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet