Πλήρης χρηματοδότηση Περιφέρειας για την ανάπλαση στο Ο.Τ. 9
Περιφέρεια Αττικής

Πλήρης χρηματοδότηση Περιφέρειας για την ανάπλαση στο Ο.Τ. 9

Την εξολοκλήρου χρηματοδότηση της ανάπλασης στο Ο.Τ. 9 του Δήμου Λυκόβρυσης μετά την οικονομική δυσπραγία στην οποία βρέθηκε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, έπειτα από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργου Καραμέρου.

Στην εισήγησή του ο κ. Γ. Καραμέρος τόνισε:

Γ. Καραμέρος
Γ. Καραμέρος

«Η Λυκόβρυση είναι από τις περιοχές του Βόρειου Τομέα με τις μεγαλύτερες ανάγκες σε στήριξη και υποδομές. Το συγκεκριμένο υπό κατασκευή μεγάλο έργο που περιλαμβάνει κολυμβητήριο, αποδυτήρια, αναψυκτήριο, υπόγειο γκαράζ, υπαίθριο θέατρο και χώρους πρασίνου συμβασιοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 με το τελικό ποσό να ανέρχεται στα 11.506.170 ευρώ και την Περιφέρεια Αττικής να αναλαμβάνει το 70% της αποπληρωμής του έργου. Το υπόλοιπο 30% βάσει της προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογραφεί το 2010 μεταξύ των τότε Νομαρχίας και Δήμου Λυκόβρυσης θα βάρυνε τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

»Μάλιστα ο Δήμος εισπράττει από τους δημότες Λυκόβρυσης ένα ειδικό τέλος 0,80 ευρώ ανά τ.μ για την αποπληρωμή της αγοράς του οικοπέδου και του 30% του έργου.

»Μέχρι τώρα έχουν πληρωθεί αναλογικά 70% – 30% από Περιφέρεια και Δήμο 16 λογαριασμοί του έργου και συγκεκριμένα 7.127.234 ευρώ.

»Απέμεναν σε Περιφέρεια και Δήμο 4.378.954 ευρώ για να αποπληρωθεί το έργο.

»Μετά από έγγραφο και επίμονο αίτημα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και προκειμένου το έργο να προχωρήσει και να αποδοθεί στους πολίτες και καθώς ο Δήμος προχώρησε με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου στη μείωση κατά 50% του ειδικού τέλους το οποίο θα εισπράττεται πλέον μόνο για την αποπληρωμή του οικοπέδου και την αποπεράτωση ενός ημιτελούς κλειστού γυμναστηρίου στη Λυκόβρυση, εισηγούμαστε πέρα από το ποσό που αναλογεί στην Περιφέρεια Αττικής να καλυφθεί από την Περιφέρεια Αττικής και το ποσοστό του Δήμου για το έργο που στο εξής θα ήταν 1.313.686 ευρώ.

»Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής επιστρέφει στους πολίτες της Λυκόβρυσης αυτά που τους αναλογούν. Καλύπτει όλο το κόστος του έργου σε μια εποχή οικονομικής δυσπραγίας για τον Δήμο. Εμμέσως ανακουφίζει από το 50% του τέλους που έχει επιβληθεί εδώ και χρόνια στους δημότες.

»Δεν θα παρακολουθήσουμε τη μικροπολιτική σκοπιμότητα σε τοπικό επίπεδο. Αυτά είναι ζητήματα που θα πρέπει να λύσει το Δημοτικό Συμβούλιο και η διοίκηση του Δήμου.

»Οι δημότες της Λυκόβρυσης και της Πεύκης πρέπει να γνωρίζουν ότι σε μια σειρά έργων από το Δημοτικό Στάδιο Πεύκης και το κλειστό του μπάσκετ μέχρι το εν λόγω Ο.Τ. 9 είμαστε στο πλευρό τους και αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet