Άνοιξε ο δρόμος για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Πεύκης
Κοινωνία

Άνοιξε ο δρόμος για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Πεύκης

Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά είναι η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Πεύκης (πλατεία Πέρρου), ένα έργο που οι δημότες Λυκόβρυσης – Πεύκης αναμένουν εδώ και πολλά χρόνια, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή. Κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης προχώρησε στην επικαιροποίηση της με αρ. 89/2017 προηγούμενης απόφασης, με την οποία ενέκρινε την πρόταση περί χωροθέτησης υπόγειου χώρου στάθμευσης στον χαρακτηρισμένο χώρο πλατείας του Ο.Τ. 25Α της Δημοτικής Κοινότητας Πεύκης.

Σημειώνεται ότι η ενέργεια ζητήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως απαραίτητη για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την τροποποίηση του σχεδίου πόλης, αναφορικά με τη χρήση του υπόγειου χώρου στάθμευσης. Η προηγούμενη δημοτική αρχή ενέταξε την επικαιροποίηση της μελέτης για την κατασκευή της πλατείας Πέρρου και την κατασκευή του υπογείου χώρου στάθμευσης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και, συγκεκριμένα, στην πρόσκληση ΑΤ04. Όπως προβλέπεται από τη μελέτη, ο προϋπολογισμός του υποέργου 2 (πλατεία και υπόγειος χώρος στάθμευσης) ανέρχεται σε 4.500.000 ευρώ.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται, μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», η διαδικασία εκπόνησης της οριστικής μελέτης τόσο της κατασκευής της πλατείας, όσο και του υπόγειου χώρου στάθμευσης. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο για την έναρξη των εργασιών, οι οποίες αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά την εικόνα της περιοχής και να συμβάλλουν τόσο στην εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της στάθμευσης, όσο και στη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου και αναψυχής, που αποτελεί άλλωστε και βασική στόχευση της νέας δημοτικής αρχής.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά: «Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και οι αποφάσεις που ελήφθησαν σε αυτή απέδειξαν περίτρανα πως, όταν υπάρχει σχέδιο και μέθοδος, μπορούν να δοθούν λύσεις σε ζητήματα που μένουν ανοικτά εδώ και χρόνια. Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Πεύκης είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες του προγράμματός μας. Με την ολοκλήρωση του υπόγειου πάρκινγκ θα δοθεί σημαντική ανάσα στο πρόβλημα της στάθμευσης. Ευχαριστώ θερμά την Τεχνική Υπηρεσία και όλο το προσωπικό που εργάστηκε για την επικαιροποίηση της απόφασης. Συνεχίζουμε με στοχευμένα βήματα για μια πιο σύγχρονη, όμορφη και ασφαλή πόλη».  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet