«Έλυσε τα χέρια» του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης το ηλεκτρονικό σύστημα «Ίριδα»
Κοινωνία

«Έλυσε τα χέρια» του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης το ηλεκτρονικό σύστημα «Ίριδα»

Τον Ιούνιο συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τότε που ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης υιοθέτησε το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων «ΙΡΙΔΑ» μετά από τριμερή συμφωνία με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), το υπουργείο Εσωτερικών και άλλους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, ο Δήμος ήταν ανάμεσα στους πρώτους Δήμους που μπήκαν στην «ΙΡΙΔΑ». Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια διακινήθηκαν 97.506 εισερχόμενα και 28.366 εξερχόμενα έγγραφα, ενώ παρατηρήθηκαν μια σειρά αλλαγών προς το θετικό στη λειτουργία του Δήμου.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά: «Με την υιοθέτηση  του πληροφοριακού συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων και εργασιών “ΙΡΙΔΑ” ο Δήμος μας πέρασε στην ψηφιακή εποχή της ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων και εργασιών.

»Η “ΙΡΙΔΑ” είναι ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και ασφαλές πληροφοριακό σύστημα που τα τελευταία δύο χρόνια ενίσχυσε την αποδοτικότητα, τη διαφάνεια, τον ιεραρχικό έλεγχο και τον συντονισμό των υπηρεσιών μας και ως εκ τούτου τη συνολική διοικητική ικανότητα του Δήμου, ώστε να ανταποκρίνεται με ταχύτητα, ακρίβεια και διαφάνεια στις λειτουργικές απαιτήσεις ενός σύγχρονου οργανωτικού περιβάλλοντος και παράλληλα να επιτυγχάνει σημαντική εξοικονόμηση πόρων.

»Παράλληλα, αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες με την εφαρμογή “citify”, τα ηλεκτρονικά ραντεβού και μια σειρά από άλλες πολιτικές για να βελτιώσουμε την αμφίδρομη επικοινωνία με τον πολίτη και να βελτιώσουμε την εξυπηρέτηση των πολιτών. Συνεχίζουμε με στόχο κάθε ημέρα να γινόμαστε καλύτεροι στη λειτουργία του Δήμου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet