Α. Ασπραδάκη: Η  γυναίκα δεν είναι το ασθενές φύλο… ασθενής είναι η κοινωνία
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Α. Ασπραδάκη: Η γυναίκα δεν είναι το ασθενές φύλο… ασθενής είναι η κοινωνία

Μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας απευθύνει η δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Άννα Ασπραδάκη, στο οποίο και αναφέρει τα εξής:

Με αφορμή την  Παγκόσμια ημέρα για τη γυναίκα… Μια ημέρα γιορτής, προβληματισμού, αναθεωρήσεων, σχεδιασμού. Μια ημέρα που θεσμοθετήθηκε για να αναδείξει τον ρόλο των γυναικών στη διαμόρφωση της παγκόσμιας ιστορίας και για να υπενθυμίζει ότι, ασχέτως των όσων βημάτων έχουν ήδη γίνει προς την κατεύθυνση της ισότητας των δύο φύλων, ίσως να είναι πολλά περισσότερα αυτά που θα πρέπει να γίνουν στο μέλλον.

Τιμάμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και τον αγώνα τους για ανθρώπινη ζωή, την ισοτιμία, τη δουλειά με δικαιώματα, αλλά και τους πολλαπλούς της ρόλους ως συζύγου, μάνας, εργαζόμενης και ενεργού μέλους της κοινωνίας. Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα των γυναικών για την επίτευξη των οραμάτων τους, για την κατάργηση κάθε εκμετάλλευσης των δύο φύλων, για την πλήρη ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του ανθρώπου, όπως επιτάσσει η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Η γυναίκα δεν είναι το ασθενές φύλο… ασθενής είναι η κοινωνία που θέτει διακρίσεις και περιορισμούς. Η γυναίκα είναι το σύμβολο της ζωής και της οφείλουμε τον σεβασμό μας.

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, πέρα από κάθε επετειακή απόδοση σεβασμού και τιμής, οφείλουμε να διασφαλίσουμε τα κοινωνικά, αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών.

Τιμούμε τον αγώνα και την προσπάθεια που κάνουν όλες οι γυναίκες για να μεγαλώσουν, παράλληλα με όλα τα υπόλοιπα πράγματα, τα παιδιά τους σε έναν καλύτερο κόσμο. Έναν κόσμο που θα φέρει τα ευγενή χαρακτηριστικά της γυναικείας φύσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet