Δήμος Μπροστά+: Ποια η μέριμνα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για τα αδέσποτα;
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δήμος Μπροστά+: Ποια η μέριμνα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για τα αδέσποτα;

Να «μεριμνήσει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης για την προστασία των αδέσποτων της πόλης» ζητεί η δημοτική παράταξη Δήμος Μπροστά+.

Στην ανακοίνωσή της με τίτλο «Ποια η μέριμνα του Δήμου για τα αδέσποτα» η παράταξη αναφέρει:

«Το καλοκαίρι είναι για τους περισσότερους από εμάς η πιο ευχάριστη εποχή του χρόνου. Δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο για τα αδέσποτα, που δεν διασκεδάζουν καθόλου. Αντίθετα, είναι εκτεθειμένα στις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες της εποχής χωρίς νερό, χωρίς σκιά και με τον κίνδυνο να πάθουν θερμοπληξία.

Είναι χρέος μας ως κοινωνία να μην γυρίσουμε την πλάτη στα αγαπημένα μας τετράποδα που δεν είχαν την τύχη να υιοθετηθούν από κάποια οικογένεια. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε σημεία με σκιά και φρέσκο νεράκι, ώστε να δροσίζονται και να παίρνουν μικρές ανάσες ζωής, ώστε να ταλαιπωρούνται το δυνατόν λιγότερο.

Απαιτείται, όμως, δράση και από τους Δήμους, σε συνεργασία με φορείς και οργανώσεις προστασίας αδέσποτων, για να τα βοηθήσουμε να περάσουν την δύσκολη για εκείνα εποχή.

  • Τι έχει κάνει ο Δήμος για την προστασία των αδέσποτων;
  • Έχει μεριμνήσει για σημεία όπου θα μπορούν να βρουν σκιά και λίγο νερό;
  • Έχει κινηθεί στην χάραξη ενός πλάνου για την προώθηση της υιοθεσίας των αδέσποτων στην πόλη μας;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δεν είμαστε μόνοι μας. Οι τετράποδοι φίλοι μας αξίζουν την φροντίδα και την αγάπη μας. Εκείνοι μας την προσφέρουν απλόχερα και χωρίς ανταλλάγματα. Οφείλουμε να τους την ανταποδώσουμε έστω στο ελάχιστο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet