Δεν συμμετέχει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης τη Δευτέρα 27/4
Κοινωνία

Δεν συμμετέχει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης τη Δευτέρα 27/4

Το θέμα που επιλεγεί να θέσει προς ψηφοφορία -και όχι προς συζήτηση- το Κοινοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης τη Δευτέρα 27 Απριλίου «ξαφνιάζει», όπως υποστηρίζει η κοινοτική σύμβουλος Νίκη Δημητρίου, εκλεγμένη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης.

«Εν μέσω πανδημίας, ο πρόεδρος θεωρεί σημαντικότερο να καλέσει το Κοινοτικό Συμβούλιο να ψηφίσει τη μετατόπιση ή όχι του γνωστού περιπτέρου επί της οδού Σοφ. Βενιζέλου», υποστηρίζει η κοινοτική σύμβουλος, προσθέτοντας ότι «όπως φαίνεται, δευτερεύουσας σημασίας η όποια συζήτηση για τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και κάτοικων την Κοινότητας».

Και η κ. Δημητρίου συνεχίζει:

«Σαν να μην έφτανε η ιεράρχηση της θεματολογίας, καλούμαστε να δώσουμε μια ξερή ψήφο μέσω μέιλ, χωρίς να αναπτύσσονται οι θέσεις κάθε παράταξης επί του θέματος, παραμερίζοντας τον διάλογο, την αντιπαράθεση.

»Για τη “Λαϊκή Συσπείρωση” η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι και δεν θα έπρεπε να θεωρείται από κανέναν δευτερεύουσας σημασίας. Άμεσα θα πρέπει να εξασφαλιστεί η προστασία συνολικά των εργαζομένων σε δομές και υπηρεσίες της Κοινότητας. Να παρθούν κατάλληλα μέτρα και να εξασφαλιστούν επαρκή μέσα προστασίας, που θα παρέχονται στους εργαζόμενους δωρεάν και με ευθύνη της Κοινότητας και του Δήμου. Ιδιαίτερα σε χώρους δουλειάς όπου οι εργαζόμενοι είναι εκτεθειμένοι, όπως στην καθαριότητα.

»Με τα υπέρογκα δημοτικά τέλη, που συνήθως καταλήγουν στην πληρωμή πάσης φύσεως εργολάβων, να εξασφαλιστεί η οικονομική στήριξη των κατοίκων της Κοινότητας που βρίσκονται στα όρια της ανέχειας, καθώς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ως προς την επαναλειτουργία τους.

»Αναδεικνύεται ξεκάθαρα πλέον η ανάγκη για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας στο ιδιοκτησίας του Δήμου οικόπεδο επί των οδών Σοφ. Βενιζέλου & Λυκοβρύσεως, το οποίο είναι χαρακτηρισμένο ως Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, όπου ο λαός της περιοχής θα μπορεί να εξεταστεί, να διαγνωστεί, να του συνταγογραφηθούν φάρμακα που έχει ανάγκη. Αλλά εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια από τις παρατάξεις προς την κατεύθυνση υλοποίησής του. Μάλλον κι αυτό θεωρείται δευτερεύουσας σημασίας…

»Για τη “Λαϊκή Συσπείρωση” αυτά είναι τα θέματα που θα έπρεπε ένα Κοινοτικό Συμβούλιο να συζητάει εν μέσω πανδημίας. Για το πώς, δηλαδή, θα εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην υγεία των κατοίκων και εργαζομένων της περιοχής.

»Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, η “Λαϊκή Συσπείρωση” θα απέχει από τη “φαστ-τρακ” διαδικασία γνωμοδότησης για τη μετατόπιση ή όχι του περιπτέρου και επιφυλάσσεται στη σύγκληση Κοινοτικού Συμβουλίου με την αναφερθείσα θεματολογία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet