Δύο νέα σχολεία στον Δήμο
Κοινωνία

Δύο νέα σχολεία στον Δήμο

Εγκρίθηκαν από το Τεχνικό Συμβούλιο οι μελέτες και ετοιμάζονται τα τεύχη Δημοπράτησης για το ΕΣΠΑ για δύο νέα σχολεία στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, όπως ενημερώνει ο Δήμος. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Σύντομη περιγραφή των προς ανέγερση σχολείων στο Ο.Τ. 17 στο Ηλιακό Χωριό

Το 3ο Δ.Σ. και το 1ο και 2ο Νηπιαγωγεία Λυκόβρυσης είναι ένα συγκρότημα σχολείων που έχει μελετηθεί για να τοποθετηθεί στο Ο.Τ 17 του Ηλιακού χωριού. Η αρχική πρόβλεψη για τον χώρο ανέγερσής τους αφορούσε το χαρακτηρισμένο χώρο για σχολεία, στα Ο.Τ. 29, 30, 31 στη Λυκόβρυση. Λόγω οικονομικής αδυναμίας του ΟΣΚ (τώρα ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ) απαλλοτρίωσης των οικοπέδων, επιλέχθηκε το Ο.Τ. 17 στο Ηλιακό Χωριό, μοναδικός χώρος ιδιοκτησίας ΟΣΚ.

Η κατασκευή των Σχολείων είναι απολύτως απαραίτητη γιατί, παρά την προσθήκη 10 νέων αιθουσών στα υπάρχοντα σχολεία του Δήμου, εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις. Να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης υποδέχτηκε, στη τριετία 2011 – 2014, 900 επιπλέον μαθητές. Αυτή η τάση αναμένεται να συνεχισθεί.

Το υπό κατασκευή 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο θα αποσυμφορήσει το 4ο Δημοτικό Πεύκης και το 2ο Δημοτικό Λυκόβρυσης. Το Δημοτικό Σχολείο είναι ένα διώροφο κτίριο 1.445m2, με στέγη, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, μια αίθουσα συγκεντρώσεων με σκηνή για τις σχολικές εκδηλώσεις, Βιβλιοθήκη, 6 αίθουσες κλασικής διδασκαλίας καθώς και 3 ειδικές αίθουσες: υπολογιστών, φυσικοχημείας και ξένων γλωσσών.

Τα Νηπιαγωγεία θα συστεγαστούν σε ένα ισόγειο κτίριο 335m2, με στέγη, το οποίο περιλαμβάνει 2 αίθουσες διδασκαλίας, χώρο ανάπαυσης, τραπεζαρία και κουζίνα για να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του ολοήμερου. Διαθέτει επίσης ένα πολυδύναμο χώρο για συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις των νηπίων.

Τα δύο κτίρια θα κατασκευαστούν με τη μέθοδο της Βαριάς Προκατασκευής, έναν ιδιαίτερα ασφαλή και αντισεισμικό τρόπο κατασκευής που έχει εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία επί σειρά ετών από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.

Το οικόπεδο είναι συνολικού εμβαδού 5.265m2 από τα οποία τα δύο σχολεία θα καταλαμβάνουν τα 1.117m2, αφήνοντας έτσι περίπου 4.100m2 για αύλειο χώρο και αθλητικές εγκαταστάσεις. Εκτός από τον χώρο προαυλισμού, έχει προβλεφθεί στον χώρο του Δημοτικού κατασκευή γηπέδου basket και κερκίδων και εκπαιδευτικός ανθόκηπος. Στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου, θα υπάρχουν παιχνίδια νηπίων, όπως εξέδρα με σκάλα και τσουλήθρα και λαβύρινθος, σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο ώστε να είναι απόλυτα ασφαλής.

Κατά το σχεδιασμό έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην εξοικονόμηση ενέργειας, με την πρόβλεψη εγκατάστασης γεωθερμικού συστήματος κλιματισμού και για τα δύο κτίρια καθώς και με την εγκατάσταση φωτιστικών με λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet