ΕΔΔΥΠΠΥ: Επιτυχώς ολοκληρώθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

ΕΔΔΥΠΠΥ: Επιτυχώς ολοκληρώθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), σε συνεργασία με τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, το διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές», όπως ενημερώνει το ΕΔΔΙΠΠΥ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι 178 πολίτες που συμμετείχαν στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  Α’ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς θα δοθεί και η σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα, έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά, επισημαίνει το Δίκτυο.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά:

«Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης έχει μια μακρά παράδοση αλληλεγγύης την οποία συνεχίζουν με το έργο τους οι κοινωνικές μας δομές και οι ενεργοί πολίτες των δύο Δημοτικών μας Ενοτήτων.

»Χαίρομαι που 178 συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου μας, που σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων διοργάνωσαν αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο. Θα ήθελα ευχαριστήσω την αρμόδια αντιδήμαρχο Δέσποινα Μεντεσίδου, όλους όσοι εργάστηκαν για τη διοργάνωση του σεμιναρίου, αλλά και τους συμπολίτες μας που συμμετείχαν».

Ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού Δέσποινα Μεντεσίδου, ανέφερε:

«Ευχαριστώ τους συμπολίτες για το μεγάλο ενδιαφέρον στο διαδικτυακό σεμινάριο και τον δήμαρχό μας Τάσο Μαυρίδη, που στηρίζει την Κοινωνική μας Υπηρεσία για την υλοποίηση δράσεων που σχετίζονται με την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση πολιτών σε θέματα υγείας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην κυρία Μαρία Ματσούνη, που οργάνωσε το σεμινάριο. Θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε κάθε δράση που σχετίζεται με την πρόληψη σε υγειονομικά ζητήματα και την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης σημείωσε:

«Είναι αδιαμφισβήτητο πως η γνώση και η άμεση παρέμβαση σε έκτακτες καταστάσεις, απειλητικές για τη ζωή, δύναται να αποδειχτούν σωτήριες. Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όπως το εκπαιδευτικό σεμινάριο Α’ Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ, ενισχύουν την πρωτοβουλία μας αυτή.

»Μια βασική εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη ζωή ενός ανθρώπου καθώς και στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών που μπορεί να αποβούν απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή.

»Ως Δίκτυο αξιοποιούμε κάθε δυνατό μέσο, ώστε να παρέχουμε σε όλους τους συμπολίτες μας έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση, καθώς και δράσεις προληπτικού χαρακτήρα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet