Εκδήλωση για τη μητέρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης-Πεύκης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Εκδήλωση για τη μητέρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης-Πεύκης

Καλεσμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λυκόβρυσης – Πεύκης ήταν, την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, η σύμβουλος σχέσεων και οικογένειας Τένια Μακρή.

Το θέμα που παρουσιάστηκε σε μία διαδραστική επικοινωνία με το κοινό… είναι ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα της εποχής μας, το οποίο εκφράζει και η σύμβουλος σχέσεων μέσα από το βιβλίο της «Τι θα κάνω με σένα μαμά…».

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ενοχή, τρυφερότητα, θυμό, αγάπη… Κανείς άλλος εκτός από τη μητέρα μας δεν μπορεί να μας προκαλέσει όλα αυτά τα συναισθήματα ταυτόχρονα – γι’ αυτό και η σχέση μας μαζί της είναι ένας πραγματικός γρίφος που συχνά δυσκολεύει τη ζωή μας. Μπορούμε, αλήθεια, ως ενήλικες να λύσουμε αυτόν τον γρίφο και να αποκαταστήσουμε την εικόνα της μητέρας μας έτσι όπως είναι, και όχι όπως την είχαμε σχηματίσει μέσα μας ως παιδιά; Μπορούμε να ξεπεράσουμε τα όποια τραύματα μάς δημιούργησε η συμπεριφορά της και να έχουμε μια θεραπευτική επικοινωνία μαζί της;

Μέσα από τις αληθινές ιστορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό το βιβλίο, η Τένια Μακρή προτείνει δέκα βήματα που θα βοηθήσουν τους αναγνώστες να βάλουν τη σχέση με τη μητέρα τους σε μια νέα, πολύτιμη διάσταση. «Θα την κατανοήσετε, θα τη συγχωρήσετε ίσως, και τελικά θα συμφιλιωθείτε και μ’ εκείνη και με τον εαυτό σας – κάτι που είναι κυριολεκτικά ανεκτίμητο» τονίζεται σχετικά με το βιβλίο.. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet