«Επιστρέφοντες Πολίτες», την Παρασκευή 10 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης
Κοινωνία

«Επιστρέφοντες Πολίτες», την Παρασκευή 10 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης και το ΝΠΙΔ «Επάνοδος» προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση και παράσταση με τίτλο «Επιστρέφοντες Πολίτες», που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024.

Η «Επάνοδος» είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που λειτουργεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ως επίσημος φορέας μετασωφρονιστικής μέριμνας αποσκοπεί στην προετοιμασία και την προώθηση της κοινωνικής επανένταξης των κρατουμένων. Ειδικότερα, παρέχει ψυχοκοινωνική στήριξη, συμβουλευτική (κοινωνική, ψυχολογική, νομική), συμβουλευτική για  ζητήματα απασχόλησης, ενώ προσφέρει μετά την αποφυλάκιση ολιγοήμερη φιλοξενία σε ξενοδοχείο, σίτιση και οικονομικό βοήθημα.

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης και η Επιτροπή Πολιτισμού, σε συνεργασία με την «Επάνοδο», στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεών της, πραγματοποιούν εκδήλωση με τίτλο «Επιστρέφοντες Πολίτες», η οποία θα περιλαμβάνει επίσης την ομότιτλη παράσταση, με συμμετέχοντες ωφελούμενους του φορέα και τη συμμετοχή του συμβούλου προσωπικής ανάπτυξης και συγγραφέα Λάκη Αργυρού. Η παράσταση αποτελείται από δύο πρωτότυπα μονόπρακτα έργα που έχουν ως θεματική την επανένταξη, ενώ η διάρκειά της είναι 50 λεπτά.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης, ενώ ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Δρ. Χρήστος Κουρούτζας, επικ. καθ. Παν/μίου Αιγαίου, η διευθύντρια του Νομικού Προσώπου Δρ. Φωτεινή Μηλιώνη, καθώς και ομιλητές από τη γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας Πολίτη.

Ταυτότητα παράστασης

  • Κείμενο – σκηνοθεσία: Στρατής Πανούριος
  • Ενδυματολογική και σκηνική επιμέλεια: Σάκης Ξαξίρης
  • Μουσικά ηχοτοπία: Αντώνης Κορτέλης
  • Α’ Μονόπρακτο – ερμηνεύει ο Γρηγόρης Μανιάτης
  • Β’ Μονόπρακτο – ερμηνεύουν ο Ανδρέας Φιλίππου και ο Λάκης Αργυρού

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά με την εκδήλωση: «Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης παραδοσιακά χαρακτηρίζεται από στοιχεία που προάγουν την ισότητα, την κοινωνική Δικαιοσύνη και την αντιμετώπιση κάθε ανθρώπου απ’ όπου κι αν προέρχεται, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς. Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της “Επανόδου”, αποδεχτήκαμε να συνδιοργανώσουμε αυτή την εκδήλωση προκειμένου να δώσουμε βήμα σε ανθρώπους που διεκδικούν την κοινωνική τους επανένταξη και μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Είμαστε παρόντες και θα στηρίζουμε κάθε αντίστοιχη προσπάθεια που έχει ανθρώπινο πρόσημο. Ανυπομονούμε να ακούσουμε τις εισηγήσεις των ομιλητών και καλούμε όλους τους δημότες να παρακολουθήσουν αυτή την ιδιαίτερη παράσταση».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet