Ημερίδα για τις επαγγελματικές προοπτικές των νέων
Κοινωνία

Ημερίδα για τις επαγγελματικές προοπτικές των νέων

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης σε συνεργασία με το ΠΕΑΠ και τα Φροντιστήρια ΣΥΜΒΟΛΗ διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού με θέμα «Προοπτικές επαγγελμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εν μέσω κρίσης – Άνοιγμα νέων ειδικοτήτων».

Το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης φιλοξένησε την Κυριακή 19 Απριλίου 2015 μαθητές, καθηγητές και γονείς από τον Δήμο που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εξαιρετική παρουσίαση της εταιρείας Orientum για τις προοπτικές σταδιοδρομίας των νέων αναφορικά με τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Ο δήμαρχος Αναστάσιος Μαυρίδης χαιρέτησε τις εργασίες της ημερίδας μιλώντας για μια ξεχωριστή εκδήλωση εκπαιδευτικού περιεχομένου, που, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «έχει ως στόχο την ενημέρωση του κοινού για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών αλλά και τη θεμελίωση ισχυρών βάσεων που θα παράγει και θα διαπαιδαγωγεί πολυπολιτισμικές προσωπικότητες».

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη στην ομιλία της ανέφερε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι «Ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι πρωτίστως ένας θεσμός της Πολιτείας. Για να αποδώσει όμως θα πρέπει να βρίσκεται σε σχέση αλληλεπίδρασης και συνεργασίας με όλους τους φορείς της Εκπαίδευσης αλλά και με ειδικούς επιστήμονες του κλάδου της Αγωγής Υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους. Επίσης, ο ρόλος των Οργανισμών Τοπικής αυτοδιοίκησης στην συνδιαμόρφωση μια ενιαίας πολιτικής που μπορεί να βοηθήσει στην πράξη τους νέους γίνεται πιο επιτακτικός από ποτέ. Οι Δήμοι μπορούν και οφείλουν να διαδραματίσουν έναν πιο ισχυρό και ουσιαστικό ρόλο, δίπλα στους νέους μέσω των ειδικών Γραφείων Ενημέρωσης Ανέργων, της συνεργασίας με τον ΟΑΕΔ και των Αρμόδιων Φορέων της Πολιτείας, ώστε να υπάρχει μια συνθετική μορφή αντιμετώπισης των εργασιακών προβλημάτων, μέσα από τις διαδικασίες κατάρτισης και συνεχούς επιμόρφωσης. Οι νέοι μας οφείλουν να βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά από την Πολιτεία. Το οποίο πρέπει να προετοιμάζουν με σύνεση, αυτογνωσία, γνώση της αγοράς εργασίας και συνεκτίμηση επιμέρους δεδομένων και βημάτων που αναφέρθηκαν ποιό πάνω. Και να μην ξεχνούν ότι, το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet