Η Μ. Πατούλη-Σταυράκη στη 15η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών
Κοινωνία

Η Μ. Πατούλη-Σταυράκη στη 15η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Μεταφέροντας τη «Φλόγα της Αγάπης» για τη διάδοση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, πρόεδρος του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων, εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, συμμετείχε ενεργά στην 15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου.

Ανταποκρινόμενη στο κοινωνικό κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Γέφυρα Αγάπης» η κα Πατούλη μαζί με εθελοντές συμπολίτες της στήριξαν τη 15η Λαμπαδηδρομία, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου (ειδικά των νέων) σχετικά με την αξία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και με απώτερο στόχο την αύξηση του αριθμού των τακτικών Εθελοντών Αιμοδοτών.

Στο δικό της ξεχωριστό μήνυμα, με αφορμή την πρωτοβουλία για τη διάδοση της ιδέας της αιμοδοσίας, η κα Πατούλη τονίζει τα εξής:

«Ο Πολιτισμός της κοινωνικής αλληλεγγύης συμβολίζει την ειλικρινή προσφορά προς τον συνάνθρωπο και φωτίζει την αξία του Ανθρώπου διαχρονικά. Αποτελεί το ασφαλέστερο μονοπάτι για κοινωνική δικαιοσύνη και πρόοδο, σε μια εποχή που όλα ανατρέπονται, καταρρίπτονται και εκφυλίζονται. Με επίκεντρο τον Πολιτισμό της Προσφοράς, του Εθελοντισμού και του Ανθρωποκεντρικού προσανατολισμού μπορούμε να χτίσουμε όλοι μαζί μια κοινωνία στην οποία η αιμοδοσία δε θα θεωρείται απλά μια μονομερής πράξη ευθύνης αλλά μια συνειδητή πράξη ζωής.

»Χρέος όλων μας είναι να βοηθήσουμε και να συμμετέχουμε με κάθε τρόπο σε αυτή την προσπάθεια. Να ενισχύσουμε την εθελοντική προσφορά, αναδεικνύοντας τη σημασία και την υψηλή αξία του ανθρωπισμού. Πολίτες, φορείς, Τοπική Αυτοδιοίκηση γινόμαστε ένα για να μεταφέρουμε το μήνυμα της ελπίδας σε όλη τη χώρα, διότι δικαίωμα στη ζωή έχουν όλοι και κανείς από εμάς δε μπορεί να τους το στερήσει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet