Η Μ. Πατούλη στη βράβευση των γυναικών – δοτριών μυελού των οστών
Αυτοδιοίκηση

Η Μ. Πατούλη στη βράβευση των γυναικών – δοτριών μυελού των οστών

Τις Μητέρες – δότριες μυελού των οστών τίμησε ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» και ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδας», με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Μητέρας, σε ειδική τελετή που έλαβε χώρα στο κτίριο «Κωστής Παλαμάς» του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην εκδήλωση παρέστη η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης και μέλος του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, εκφράζοντας τη στήριξή της στο «όραμα» της προέδρου του Συλλόγου και Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννας Βαρδινογιάννη, ώστε το κίνημα των δοτών μυελού των οστών να αποκτήσει δυναμική και στη χώρα μας.

Η κ. Μ. Βαρδινογιάννη, στη τοποθέτησή της, μίλησε για τη μεγάλη σημασία της προσφοράς σε αιμοπετάλια για πολλούς ασθενείς, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε και η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σίσσυ Παυλοπούλου.

Από την πλευρά της, η κ. Πατούλη, συνεχάρη όλες τις τιμώμενες γυναίκες για την προσφορά τους στον συνάνθρωπο, τονίζοντας:

«Η προσφορά είναι στη φύση της Μητέρας, η οποία λειτουργεί ως δότρια Ζωής από την πρώτη στιγμή που φέρνει στον κόσμο ένα νέο ανθρώπινο πλάσμα. Άρα, είναι πολύ φυσικό να πρωταγωνιστεί και σε κάθε άλλη πρωτοβουλία που στόχο έχει τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού των παιδιών μας, αυτό της υγείας.

»Οι Μητέρες – δότριες μυελού των οστών που τιμήθηκαν σήμερα από την πρόεδρο του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας” και Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, απέδειξαν ότι εκεί που υπάρχει περίσσευμα προσφοράς και Ανθρωπιάς, υπάρχει και Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».

Για την προσφορά τους στην Τράπεζα Μυελού των Οστών τιμήθηκαν οι δότριες Σοφία Μπουρμπάκη (πρώτη δότρια μυελού των οστών στην Ελλάδα), Μπερνάρντα Γκιάτα, Γεωργία Χριστάκη Μαραγκάκη, Σοφία Σέρελη, Νάντια Μπατσάκη, Μαρία Γιαννίρη (πρόεδρος της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή») και Αννέτα Προεστού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet