Ιατρική διάλεξη με συμμετοχή του δημάρχου Αμαρουσίου
Κοινωνία

Ιατρική διάλεξη με συμμετοχή του δημάρχου Αμαρουσίου

Σε ιατρική διάλεξη που πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης και τον Σύλλογο Ηπειρωτών Βορείων Προαστίων Αττικής συμμετείχε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης και ο καθηγητής Καρδιολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Στέφανος Φούσας.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης παρουσίασε τις ανησυχητικές διαστάσεις που λαμβάνει στη χώρα μας η εκδήλωση οστεοπόρωσης ιδιαίτερα για τον γυναικείο πληθυσμό, αλλά και τη σημασία της πρόληψης ευρύτερα για την σκελετική υγεία. «Η σωστή ενημέρωση εν αντιθέσει με την άγνοια μπορεί να σώσει ζωές. Είναι ιδιαίτερα ανησυχητική η εξάπλωση της οστεοπόρωσης λαμβάνοντας τη μορφή μίας σιωπηλής επιδημίας. Περισσότερες από 300.000 Ελληνίδες υποφέρουν σήμερα από οστεοπόρωση, από τις οποίες το 75% δεν το γνωρίζει. Γι΄ αυτό γνωρίζοντας ποια μέσα πρόληψης μπορούν να αποτελέσουν ασπίδες προστασίας απέναντι στην “ύπουλη” αυτή νόσο, μπορούμε να προλάβουμε την εκδήλωση των συμπτωμάτων μας και να διατηρήσουμε καλή ποιότητα διαβίωσης».

Προσδιορίζοντας τη μέτρηση οστικής πυκνότητας ως μία εξέταση που μπορεί να δώσει μία σαφή κλινική εικόνα, ο κ. Γ. Πατούλης σημείωσε τη συμβολή των Δήμων στην έγκαιρη διάγνωση των συμπτωμάτων της νόσου μέσω της υλοποίησης προγραμμάτων πρόληψης για την οστική υγεία. «Ο Δήμος Αμαρουσίου εφαρμόζει μία σειρά από προγράμματα πρόληψης μεταξύ των οποίων και μετρήσεις οστικής πυκνότητας στο πλαίσιο της προστασίας της υγείας του πληθυσμού, όπως αντίστοιχα προγράμματα υλοποιούνται και σε όλους τους Δήμους μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας».

Από την πλευρά του ο καθηγητής Καρδιολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Στέφανος Φούσας, μίλησε για τα μέτρα πρόληψης ενάντια στην εκδήλωση εμφράγματος του μυοκαρδίου. «Εστιάζοντας ιδιαίτερα στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, τηρώντας τον έλεγχο του βάρους μας και ακολουθώντας μία ήπια φυσική δραστηριότητα, μπορούμε εν πολλοίς να αποτρέψουμε την εκδήλωση οξέως εμφράγματος του μυοκαρδίου. Ωστόσο, στην περίπτωση που το έμφραγμα δεν αποτραπεί και εκδηλωθεί, η αναζήτηση άμεσα εξειδικευμένης ιατρικής φροντίδας είναι ο καθοριστικός παράγοντας για τη μετέπειτα εξέλιξη της πορείας της Υγείας του ασθενούς» σημείωσε με έμφαση ο καθηγητής.

Παρόντες στη διάλεξη ήταν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του ιατρικού χώρου, συλλόγων καθώς και πλήθος πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet