Ικανοποίηση στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης για την ένταξη του Διαδημοτικού Καταφυγίου αδέσποτων ζώων του ΣΒΑΠ στο «Φιλόδημος ΙΙ»
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ικανοποίηση στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης για την ένταξη του Διαδημοτικού Καταφυγίου αδέσποτων ζώων του ΣΒΑΠ στο «Φιλόδημος ΙΙ»

Με πράξη του υπουργείου Εσωτερικών εντάσσεται στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», η χρηματοδότηση του έργου του ΣΒΑΠ «Κατασκευή Διαδημοτικού Καταφυγίου αδέσποτων ζώων στη θέση Βαλαδόπορτα Μαρκόπουλου», όπως αναφέρει ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με αυτόν τον τρόπο δικαιώνεται μία μακροχρόνια προσπάθεια του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων και των Δήμων μελών του, μεταξύ των οποίων είναι και ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης για την ωρίμανση και υλοποίηση ενός έργου πρότυπου για την Ελλάδα, στον κρίσιμο τομέα της περίθαλψης των αδέσποτων ζώων.

Με ιδιόκτητο οικόπεδο, πλήρεις μελέτες και τις προβλεπόμενες από τον Νόμο αδειοδοτήσεις, ο ΣΒΑΠ διεκδίκησε και δίκαια πέτυχε τη χρηματοδότηση του έργου, επισημαίνει η διοίκηση, ενώ προσθέτει ότι πρόκειται για ένα έργο, η κατασκευή του οποίου θα συμβάλλει στην άμβλυνση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων των Δήμων μελών του, θα εξορθολογίσει τις τιμές κτηνιατρικών υπηρεσιών στην αγορά, αλλά κυρίως θα αποτελέσει την καρδιά μίας οργανωμένης προσπάθειας υιοθεσίας των αδέσποτων.

O δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά:

«Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε την ένταξη του καταφυγίου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Είναι ένα σημαντικό έργο για τους 16 Δήμους που μετέχουμε στον ΣΒΑΠ, για την άσκηση των αρμοδιοτήτων μας σχετικά με τα αδέσποτα ζώα. Για αυτόν τον λόγο είχα και προσωπικά ζητήσει με επιστολή μου (4/8/2020) από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να χρηματοδοτηθεί το έργο. Ευχαριστούμε λοιπόν τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, την υπηρεσιακή Γραμματέα του ΥΠ.ΕΣ. κα. Γεωργία Βαλατσού, τους συναδέλφους δημάρχους και όσους συνέβαλαν στην ευόδωση της προσπάθειας αυτής. Θα ήθελα ακόμη να συγχαρώ τον πρόεδρο του Συνδέσμου, Γιώργο Κουράση και τον Παύλο Καμάρα που οραματίστηκαν την κατασκευή του Διαδημοτικού Καταφυγίου και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την υλοποίηση αυτού του σχεδίου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet