Κυκλοφορεί από την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου το καφέ απορριμματοφόρο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Κυκλοφορεί από την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου το καφέ απορριμματοφόρο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Το καφέ απορριμματοφόρο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης βγαίνει στις γειτονιές από την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024, υλοποιώντας τη δέσμευση της νέας δημοτικής αρχής για ουσιαστική επένδυση στην ανακύκλωση και τη διαχείριση των οργανικών απορριμμάτων, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Αρχής γενομένης από τις δύο λαϊκές και, συγκεκριμένα, στην οδό Παύλου Μελά, όπου μεταφέρεται πλέον η λαϊκή αγορά της Πεύκης και στην οδό Λυκοβρύσεως, το απορριμματοφόρο θα περνάει από τις γειτονιές και θα συλλέγει τα οργανικά απορρίμματα από τους ειδικούς καφέ κάδους που έχουν τοποθετηθεί ήδη σε διάφορα σημεία της περιοχής. Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι η εφαρμογή ενός νέου μοντέλου στον τομέα της καθαριότητας, με απώτερο στόχο την καλύτερη διαχείριση των ζητημάτων ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

Ο αρχικός προγραμματισμός αφορά καφέ κάδους που θα χρησιμοποιηθούν από επαγγελματίες της εστίασης, σούπερ μάρκετ και στις λαϊκές αγορές του Δήμου. Η υπηρεσία Καθαριότητας, υπό την επίβλεψη της αρμόδιας αντιδημάρχου Μαρίνας Μαγκουρίλου, έχει προχωρήσει σε επαφές για την ενημέρωσή τους, ενώ η δράση αναμένεται να επεκταθεί και στους οικιακούς χρήστες. Παράλληλα, ξεκίνησε η καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για τους καφέ κάδους και τα βιοαπόβλητα, σε συνεργασία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης με την εταιρεία TeamDesign, με στόχο την επέκταση της δράσης σε όλον τον Δήμο.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά: «Με τη δρομολόγηση του καφέ απορριμματοφόρου και την έναρξη της συλλογής οργανικών απορριμμάτων από τους καφέ κάδους υλοποιούμε μια σημαντική δέσμευσή μας, η οποία έχει στόχο την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης μας, αλλά και την ενεργοποίησή τους σε ένα άλλο μοντέλο διαχείρισης. Δεν έχουμε κρύψει πόσο υψηλά είναι τα κόστη διαχείρισης των αποβλήτων, σε βαθμό που… στραγγαλίζουν τους Δήμους. Επιθυμία μας είναι να συνεχίσουμε να προοσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους δημότες μας και, ταυτόχρονα, πετύχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξοικονόμηση στα υπέρογκα κόστη ταφής. Για τον λόγο αυτόν η συνεργασία των πολιτών είναι εξαιρετικά σημαντική. Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε και να λύνουμε απορίες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει τις δυνατότητες να πετύχει τους στόχους και να προσφέρει σημαντικά ανταποδοτικά οφέλη στους κατοίκους του».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet