Μάθημα για την ανακύκλωση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης
Κοινωνία

Μάθημα για την ανακύκλωση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης

Για τα οφέλη και τη σημασία της ανακύκλωσης στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην οικονομία είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές και μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, συνοδευόμενος από τις αντιδημάρχους Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Κυκλικής Οικονομίας Μαρίνα Μαγκουρίλου και Κοινωνικής Πρόνοιας & Παιδείας Κατερίνα Φασουλά υποδέχθηκαν την κινητή μονάδα ανακύκλωσης της Περιφέρειας Αττικής και, μαζί με το προσωπικό της, μίλησαν στα παιδιά για τη διαδικασία της ανακύκλωσης και την αξία που έχει για το περιβάλλον να την αναπτύξουμε και να την αυξήσουμε ιδιαίτερα για τον Δήμο.

Ο δήμαρχος, μάλιστα, με την ευκαιρία της συνάντησης ανακοίνωσε πως σύντομα θα ξεκινήσει ο ετήσιος διαγωνισμός ανακύκλωσης στα Σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και το έπαθλο θα πάει στο σχολείο που θα ανακυκλώσει την μεγαλύτερη ποσότητα υλικών. Η δράση θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα με αντίστοιχες επισκέψεις σε όλα τα σχολεία του Δήμου.

Ο Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσα σε μαθητές των σχολείων μας και μιλάμε για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που μας αφορά όλους. Είναι επίσης πολύ ελπιδοφόρο ότι τα παιδιά δείχνουν ενδιαφέρον να ενημερωθούν, να εκπαιδευτούν και να συμμετάσχουν ενεργά στην διαδικασία ανακύκλωσης, όχι μόνο για την οποιαδήποτε επιβράβευση, αλλά κυρίως για τα οφέλη που προσφέρονται στην προσπάθεια να προστατέψουμε τον πλανήτη μας. Ευχαριστώ θερμά τις αρμόδιες αντιδημάρχους για τον συντονισμό της δράσης, τη διεύθυνση του 1ου Δημοτικού Πεύκης για τη φιλοξενία και, βεβαίως, τους μαθητές της πόλης μας, που μας κάνουν αισιόδοξους ότι μπορούμε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet