Μήνυμα δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού
Κοινωνία

Μήνυμα δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη, που γιορτάζεται στις 5 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε:

«Ο εθελοντισμός είναι το οξυγόνο μιας κοινωνίας. Ιδιαίτερα σε συνθήκες  οικονομικής κρίσης η ύπαρξη εθελοντισμού αποτελεί απαραίτητη συνθήκη για την κοινωνική συνοχή. Χρέος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να αξιοποιεί αυτή την προσφορά και να τη διοχετεύει για την κάλυψη των σημαντικότερων αναγκών.

»Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει μια μακρά παράδοση στην Κοινωνική Αλληλεγγύη, την οποία συνεχίζουμε, προσπαθώντας να εμπλουτίσουμε τις υπηρεσίες μας προς τους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

»Χάρη στους εθελοντές μας μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες με δράσεις και προγράμματα αλληλεγγύης όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, τα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, το κοινωνικό φροντιστήριο, το πρόγραμμα συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης, που λειτουργούν τα τελευταία τέσσερα χρόνια αποκλειστικά με τη βοήθεια των εθελοντών. Και για αυτό ως δήμαρχος θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες όλων μας προς τους εξαιρετικούς εθελοντές και εθελόντριες μας. Με τη συμβολή της κάθε μέρα γινόμαστε καλύτεροι».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet