Μήνυση από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης για παράνομες κοπές δέντρων
Κοινωνία

Μήνυση από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης για παράνομες κοπές δέντρων

Μήνυση κατ’ αγνώστων και παντός υπευθύνου για παράνομες κοπές δέντρων στην Λυκόβρυση κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024. Η μήνυση αφορά στην κοπή δύο δέντρων από κοινόχρηστο χώρο, τα οποία αφαιρέθηκαν παράνομα και χωρίς να υπάρχει σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, όπως προβλέπεται

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το ιστορικό της υπόθεσης έχει ως εξής:

Στις 7/11/2023 ιδιοκτήτρια κατοικίας στη Λυκόβρυση υπέβαλε τηλεφωνικά στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου αίτημα για την κοπή δύο δένδρων «βραχυχιτώνων» που βρίσκονταν στο κοινόχρηστο πεζοδρόμιο μπροστά από την οικία της, διότι είχαν δημιουργήσει πρόβλημα στο πεζοδρόμιο ανασηκώνοντας τις πλάκες.

Σε αυτοψία που διενήργησε το Τμήμα Συντήρησης Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του Δήμου, διαπίστωσε ότι τα φυτά ήταν υγιή, όμως πράγματι είχαν ανασηκωθεί οι πλάκες, με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνες για τους πεζούς. Η Υπηρεσία συνέταξε σχετικό έγγραφο προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η οποία ήταν και η αρμόδια για τη λήψη αποφάσεων αναφορικά με αιτήματα πολιτών για κοπή και κλάδεμα δένδρων σε κοινόχρηστους χώρους.

Σε συνεδρίασή της που ακολούθησε, η Επιτροπή αποφάσισε, την κοπή, μεταξύ άλλων και των συγκεκριμένων δέντρων. Η απόφαση διαβιβάστηκε για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19/12/2023, ωστόσο, μετά από παρέμβαση δημοτών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση κοπής των δένδρων, το θέμα αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη

Ωστόσο, από αναρτήσεις δημοτών στις 20/1/2024 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαπιστώθηκε πως τα συγκεκριμένα δέντρα είχαν κοπεί και οι κορμοί τους είχαν μεταφερθεί και πεταχθεί σε παρακείμενο κοινόχρηστο χώρο. Κατόπιν ενεργειών του αρμόδιου αντιδημάρχου Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Νίκου Γιαννόπουλου, διαπιστώθηκε πως η κοπή αυτή δεν έγινε με ενέργεια της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος.

Το θέμα αυτό ήρθε άμεσα στην Δημοτική Επιτροπή του Δήμου, η οποία σε συνεδρίασή της αποφάσισε να υποβληθεί από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης μήνυση κατ’ αγνώστων και κατά παντός υπευθύνου, που θα προκύψει από την ποινική διαδικασία για την συγκεκριμένη παράνομη κοπή.

Τη μήνυση εξουσιοδοτήθηκε και κατέθεσε ο δήμαρχος της πόλης, Μάριος Ψυχάλης, ο οποίος επανέλαβε την θέση της δημοτικής αρχής για την προστασία και διατήρηση του πρασίνου στην πόλη, κάτι που αποδεικνύεται και από τις συνεχείς δράσεις δενδροφύτευσης που υλοποιούνται καθημερινά.

Σε δήλωσή του, ο Μάριος Ψυχάλης αναφέρει σχετικά: «Με την κατάθεση μήνυσης κατά αγνώστων στο ΑΤ Πεύκης, εφαρμόσαμε την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής, που συμβαδίζει και με την θέση μας σχετικά με τις κοπές δέντρων. Θα είμαστε πάρα πολύ αυστηροί στις παράνομες πράξεις που επιβαρύνουν το φυσικό περιβάλλον. Θέλω να καλέσω κάθε κάτοικο και δημότη, να σεβαστεί τη νομοθεσία και να συνεργαστούμε στην προστασία του φυσικού πλούτου της πόλης μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet