Μαθήματα μουσικοκινητικής αγωγής Orff στους παιδικούς σταθμούς Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Μαθήματα μουσικοκινητικής αγωγής Orff στους παιδικούς σταθμούς Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Aπό την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024, σε συνεργασία του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Παναγιώτη Μπόλλα και του Δημοτικού Ωδείου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, ξεκινούν μαθήματα διδασκαλίας μουσικοκινητικής αγωγής Orff για τους μικρούς μαθητές προσχολικής ηλικίας.

To σύστημα Orff αποτελεί μια ιδιαίτερα διαδεδομένη μουσικοπαιδαγωγική μέθοδο, η οποία αποσκοπεί στην ανάπτυξη της φαντασίας, της δημιουργικότητας και της λεπτής κινητικότητας των παιδιών βρεφικής και προσχολικής ηλικίας, αξιοποιώντας ως εκπαιδευτικά εργαλεία τη μουσική, την κίνηση και τον λόγο.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα σε κάθε τμήμα και των τριών παιδικών σταθμών της πόλης, από εκπαιδευμένη παιδαγωγό του Δημοτικού Ωδείου.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα καταρτίζεται ως εξής:

  • 1ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Πεύκης: Τρίτη, 10:00 π.μ.
  • 2ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Πεύκης: Τετάρτη, 10:00 π.μ.
  • Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Λυκόβρυσης: Πέμπτη, 10:00 π.μ.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης δηλώνει σχετικά:

«Οι μικροί μαθητές των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών αποτελούν το μέλλον όλων μας. Οφείλουμε να τους δώσουμε όλα τα εφόδια για να αναπτύξουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους και να αποκτήσουν βάσεις που θα τους βοηθήσουν να εξελιχθούν στην πορεία προς την ενηλικίωση. Για τον λόγο αυτόν, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας και ανάπτυξης των δομών, εξασφαλίσαμε τη διδασκαλία της μουσικοκινητικής αγωγής Orff για τους μικρούς μας φίλους. Συνεχίζουμε καθημερινά την προσπάθεια να προσφέρουμε ακόμα υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες και προγράμματα, με στόχευση να δημιουργήσουμε για τα παιδιά της πόλης μας το καλύτερο δυνατό περιβάλλον, όπως πραγματικά τους αξίζει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet