Μαθητές από τη Λυών υποδέχθηκε ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Μαθητές από τη Λυών υποδέχθηκε ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης

Τη θεατρική παράσταση «Δύσκολος» του Μενάνδρου, που παρουσιάστηκε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 (στην παράσταση συμμετείχε ως συνδιοργανωτής η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης), στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, από μαθητές του  1ου ΓΕΛ Πεύκης και του Lycee Juliette Recamier από τη Λυών της Γαλλίας, βρέθηκε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης. Τα δύο σχολεία συμμετέχουν σε πρόγραμμα αδελφοποίησης, στο πλαίσιο του οποίου 23 μαθητές του γαλλικού λυκείου φιλοξενούνται από μαθητές του 1ου ΓΕΛ Πεύκης και συμμετέχουν σε κοινές δράσεις.

Το πρωί της ίδιας ημέρας ο δήμαρχος είχε υποδεχθεί τους Γάλλους μαθητές και εκπαιδευτικούς στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ενημερώθηκε για το πρόγραμμα αδελφοποίησης, τους καλωσόρισε στην πόλη, συζήτησε μαζί τους και τους έδωσε αναμνηστικά δώρα.

Υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος είναι η φιλόλογος Μαρία Ραυτοπούλου, σε συνεργασία με τον επίσης φιλόλογο Γιώργο Σιούλα. Οι Γάλλοι μαθητές συνοδεύονται από την καθηγήτρια αρχαίων ελληνικών και λατινικών Marina Avenas, την καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας Maud Bergantin και τη θεατρολόγο Soizic De la Chapelle.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε μετά τη θεατρική παράσταση: «Θέλω να συγχαρώ τους μαθητές, Έλληνες και Γάλλους, για την παράσταση που μας παρουσίασαν, καθώς και τους εκπαιδευτικούς τους. Είχα την ευκαιρία να υποδεχτώ τους φιλοξενούμενους στο δημαρχείο και να ενημερωθώ γι’ αυτό το πρόγραμμα. Τέτοιες δράσεις έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και βοηθούν τους μαθητές να ανοίξουν τους ορίζοντές τους και να εξοικειωθούν με άλλους λαούς της Ευρώπης.

»Εμείς ως δημοτική αρχή έχουμε θέσει την εξωστρέφεια και τις διεθνείς συνεργασίες σε αυτή τη θητεία και σχεδιάζουμε να συμμετέχουμε σε ανάλογες δράσεις σε συνεργασία με τους φορείς και τα σχολεία της πόλης μας, με αφετηρία την ενημερωτική συνάντηση που οργανώσαμε πριν λίγες ημέρες. Ελπίζω να έχουμε τη χαρά στο άμεσο μέλλον να δημιουργήσουμε στενούς δεσμούς και με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet